Varga Judit: Szorosak a magyar-izraeli kapcsolatok

Varga Judit igazságügyi miniszter ma fogadta Yacov Hadas-Handelsmant, Izrael Állam magyarországi nagykövetét, a találkozóról a miniszter Facebook oldalán számolt be.

Varga Judit bejegyzésében azt írja, hogy a két ország kapcsolatát a „kölcsönös tisztelet és megbecsülés” jellemzi, hozzátéve, hogy „a magyar-izraeli kapcsolatok továbbra is szorosak”.

Az igazságügyi tárcavezető szerint a találkozón „a szakmai és bilaterális témákon túl a hazai zsidó közösségek életéről is szó esett”. Varga hangsúlyozza: „A magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, így nem véletlen, hogy mára hazánk Európa egyik legbiztonságosabb otthona a zsidó közösségeknek. Budapest mára virágzó zsidó kultúrának a színhelye, de a kormány támogatásával megújultak vidéki és határon túli zsinagógáink is”.

A miniszterasszony szerint: „fontos számunkra az összetartozás és az emlékezés, így közeledve a Holokauszt nemzetközi emléknapjához, egy nemzetként hajtunk fejet az áldozatok előtt.”

Szijjartó: Aggasztó, ahogy Izraellel bánnak az ENSZ-ben

A külügyminiszter az ENSZ-ben szólalt fel és elítélte annak egyes szervezeteit egyoldalúságuk miatt. Arthur Schneier rabbival és Gilad Erdan Izrael ENSZ nagykövettel is találkozott