A texasi zsinagóga-terrorista szerint „ajtót nyitott” a további támadásoknak

„Megnyitom az ajtókat minden fiatal előtt, hogy beléphessenek Amerikába, és b***akodjanak velük” – mondta Malik Faisal Akram, a terrorista, aki a hét elején négy embert ejtett túszul egy Colleyville-i zsinagógában, a Jewish Chronicle által szerdán közzétett, közte és testvére, Gulbar közötti hívás felvételén.

A rögzített hívásban hallható, amint Akram azt mondja a bátyjának, hogy követeli, hogy a pakisztáni Al-Kaidával kapcsolatban álló Aafia Siddiqui-t, aki 86 éves börtönbüntetését tölti több bűncselekmény miatt, engedjék szabadon és hozzák be hozzá.

„Azt mondtam nekik, hogy szabadon engedem ezt a négy fickót, feljövök az udvarra, és szemtől szembe kiállok ellenük. Lőjetek le engem, lőjétek le őt (Siddiqui), mert én halott vagyok, ő pedig szintén halott, 84 éves, igaz?”

„Bejönnek a mi kib**ott országainkba, megerőszakolják a nőinket és megd**ják a gyerekeinket, mi meg nem mehetünk be az ő országukba és nem ba***kodhatunk velük?” – kiabálta Akram, utalva a tálibokra és az USA afganisztáni háborújára. „Ma precedenst teremtek… ezt nem ússzátok meg többé, még ha nem is engedik szabadon Dr. Aafiát, kit a f***t érdekel?”

„Egy zsinagógában vagyok, négy gyönyörű, zsidó srác van velem. Fel vagyok szerelkezve bombával, minden lőszerem megvan. Még csak két hete vagyok itt, de már mindannyiukat fegyverrel tartom fogva” – tette hozzá a terrorista. „Hagyták meghalni James Foley-t, és nem engedték el, de tudod mit? Talán majd könyörületesek lesznek a kib***ott zsidókkal.”

Akram a hívás során végig azt ismételgette, hogy „mártírként akar meghalni”, és elítélte az USA külföldi katonai akcióit.

„Azért jöttem, hogy meghaljak. Megígértem a bátyámnak, amikor láttam őt a halálos ágyán, hogy mártírként fogok meghalni, nem hagyom, hogy elnyomjanak, a k**va anyjukat” – mondta Akram a Jewish Chronicle által közzétett felvételen. „Megnyitom az ajtókat minden kib***ott angliai fiatal előtt, hogy tudja, élj a kib***ott életeddel tesó, te kib***ott gyáva. Eljövünk a kib***ott Amerikába… Adunk nekik egy kib***ott háborút.”

Akram szombaton több mint 10 órán át tartotta túszként fogva Charlie Cytron-Walker rabbit, a zsinagóga lelki vezetőjét és három másik rabbit a texasi Colleyville-ben lévő Bét Izrael Kongregáció zsinagógájában.

A telefonbeszélgetés angolul, angol felirattal alább hallható:

„I want to be a martyr” Texas synagogue gunman’s final call to family

The world’s oldest and most influential Jewish newspaper. Since 1841. https://thejc.com/subscribeFollow us on social media:twitter.com/jewishchroninstagram….

Cytron-Walker a CBS-nek elmondta, hogy Akram úgy jelent meg a zsinagógában, mint aki menedéket keres, majd fegyvert fogott a spirituális vezetőre, és túszként tartotta fogva a négy embert. A négy közül egyet végül Akram elengedett, a másik három pedig el tudott menekülni, miután Cytron-Walker egy széket vágott Akramhoz.

A 44 éves Akram az Egyesült Királyságban, a Manchestertől északra fekvő Blackburnből származott. A blackburni muszlim közösség a Facebookon tett közzé egy közleményt, amelyben az áll, hogy Mohammed Malik Akram fia volt, és négy testvére volt, köztük egy, aki októberben elhunyt.

A közösség megosztotta Gulbar nyilatkozatát is. „Családként teljesen összetörtünk” – írta. „Most nem tudunk semmit mondani, mivel folyamatban van az FBI nyomozása. Szeretnénk elmondani, hogy családként nem nézzük el semmilyen tettét, és őszintén, teljes szívünkből szeretnénk bocsánatot kérni a szerencsétlen incidensben érintett összes áldozattól”.

Gulbar kijelentette, hogy Akram mentális problémákkal küzdött, és a hivatalos beszámolókkal ellentétben azt állította, hogy a túszokat elengedte, és nem a rendőrség mentette ki őket. Semmit sem mondhatott vagy tehetett volna a család, ami meggyőzte volna arról, hogy adja meg magát – mondta.

„Azt is szeretnénk hozzátenni, hogy minden ember elleni támadás, legyen az zsidó, keresztény, muszlim stb. rossz, és mindig elítélendő” – mondta Gulbar. „Teljesen megbocsáthatatlan, ha egy muszlim megtámad egy zsidót, vagy ha egy zsidó megtámad egy muszlimot, keresztényt, hindut, fordítva stb, stb.”

2001-ben Akramot eltiltották az angliai Northgate bíróságain való megjelenéstől, mert 2001-ben megfenyegette és bántalmazta a személyzetet, és állítólag azt mondta egy bírósági teremszolgának, hogy azt kívánja, bárcsak a teremszolga halt volna meg a 9/11-es terrortámadások egyik repülőgépén.

A Lancashire Telegraph 2001-es cikke mindössze 11 nappal a World Trade Center elleni támadás után számolt be az eltiltásról.

Bár Akram tagadta az ellene felhozott vádakat, egy levél, amelyet Peter Wells, az akkori helyettes igazságügyi titkár küldött neki, Akramot fenyegetőnek nevezte, és részletezte a bírósági alkalmazottakkal szembeni visszaéléseit, és különösen – idézte -, hogy azt mondta a bírósági teremszolgának: „A kib***ott repülőn kellett volna lenned”.

A túszok gyakorlatilag kimentették magukat a texasi zsinagógából VIDEÓ

A reform zsinagóga rabbija és közössége igazi hősként viselkedett.