Izomhúzódást érzett, 3 hónappal később golyót talált a gerincében

Adi Bloy azt mondja, először azt hitte, hogy meghúzódott egy izma, a rendőrség azt gyanítja, hogy az 5,56 mm-es lövedéket a közeli palesztin faluból lőtték ki.

Egy fiatal nő három hónappal később vette észre, hogy három hónappal korábban, egy, a júdea-szamáriai Pszágot pincészetben tartott esküvőn, meglőtték.

Adi Bloy elmondása szerint akkor egy éles ütést érzett barátnője esküvőjén a Mukhamas palesztin falu közelében lévő Psagot borászatban, de elmondása szerint barátai vállat vontak.

„Az esküvői szertartás közepén éreztem egy őrült ütést a hátamon. A vállamtól a lábamig komoly fájdalom volt. Először azt hittem, hogy meghúzódott egy izom, lyukat nem láttam a ruhámon” – mondta Bloy a katonai rádiónak.

„Néhány perc múlva láttam egy kis vért a kezemen, miután megfogtam a foltot, ott volt egy apróbb karcolás” – emlékezik vissza Bloy, aki szerint még az orvosok is azt mondták: »Semmiség, Adi«” – tette hozzá. Mivel azonban a hátában érzett fájdalom nem enyhült, CT-vizsgálatot kért.

A vizsgálat során egy fémtárgyat találtak a hátában a gerinc közelében, de csak a műtét után jöttek rá az orvosok, hogy egy 5,56 mm-es lövedékről van szó.

Fotó: Times of Israel

„Csoda folytán menekültem meg. A sebészorvos azt mondta, ha néhány centiméterrel jobban eltalált volna [bármelyik irányba], sok mindenem megsérülhetett volna” – mondta Bloy.

A beszámoló szerint a rendőrség azt gyanítja, hogy a golyót egy palesztin lőtte ki a szomszédos Mukhamas faluból, de nem voltak biztosak abban, hogy szándékosan vagy véletlenül.

Bloy az első rendőrségi vizsgálat alapján kérte, hogy az Országos Biztosító Intézet ismerje el őt terrorizmus áldozatának. Ilyenkor az intézetnek finanszíroznia kell az orvosi kezelését — írja a Times of Israel.

Az intézet a katonai rádiónak elmondta, hogy a múlt héten benyújtott kérelmét a rendőrségi ajánlásokkal együtt továbbította a védelmi minisztériumnak, amely jóváhagyja az ilyen eseteket.

A hadsereg közölte, hogy nem tud az esetről. Az esküvő éjszakáján nem érkezett jelentés lövöldözésről a környékről.

„Ofek, gyere vissza!” – könnyekben fakadt ki a megölt katona apja fia temetésen

„Egészségesen kaptátok, adjátok vissza nekem egészségesen. Magyarázatot akarok a vezérkari főnöktől” – mondta a gyászoló apa.