Zsidónak hitték ezért eltávolították a Templom-hegyről, muszlim volt

Egy francia muszlimot tévedésből eltávolítottak a Templom-hegyről, miután a helyszínen tartózkodó arab őrök zsidónak hitték – írja a The Jerusalem Post.

Egy francia muszlim férfit pénteken tévedésből eltávolítottak a Templom-hegyről, miután a helyszínen tartózkodó arab őrök arra gyanakodtak, hogy egy zsidó izraeli, aki muszlimnak álcázta magát.

Korábban a palesztin média arról számolt be, hogy egy muszlimnak álcázott zsidó izraelit rajtakaptak, amint megpróbált belépni a Templom-hegyre a rendőrségi előírások ellenére, amelyek tiltják a zsidók belépését, kivéve a Mughrabi-kapun keresztül a meghatározott időpontokban.

A beszámolók videót és fényképeket osztottak meg, amelyeken a férfi fekete szemüveget és a látássérültek által használt botot viselt, valamint hagyományos iszlám öltözéket.

A palesztin Safa hírügynökség akkor arról számolt be, hogy egy zsidó izraeli megpróbált bejutni a Bab al-Majlisz kapun, de a helyszínen lévő arab őrök megállították, majd egy őrszobába vezették, és a jelentés szerint a vele folytatott beszélgetés során világossá vált, hogy nem muszlim, és nem volt hajlandó felmutatni a személyazonosságát igazoló dokumentumokat. A férfit ezt követően eltávolították a Templomhegyről.

Mint utólag kiderült tévesen.

Kiakadt a jeruzsálemi főmufti amiért zsidók sófárt fújtak a Templom-hegyen

Muhammad Husszein sejk szerint a cionista csoportok viselkedése „vallásháborúhoz” vezethet.