Mi köze volt András hercegnek Jeffrey Epstein-hez?

A herceg állandóan pénzgondokkal küszködött és Epstein többször is segített kifizetni az adósságait. 

András herceg katonai címeit és királyi pártfogói címeit visszaadta a királynőnek, és nem használja többé hivatalos minőségében az Ő Királyi Fensége titulust. A hercegi címet megtartó András most arra készül, hogy felvegye a harcot a Virginia Giuffre által indított, szexuális zaklatás miatt indított polgári perrel.

Giuffre, aki 2001-ben, 17 éves korában ismerkedett meg a herceggel, azt állítja, hogy Andrew három alkalommal nem kívánt szexuális kapcsolatot létesített vele. Először azon az éjszakán, amikor Londonban találkoztak, majd a milliomos pénzember Jeffrey Epstein manhattani villájában és Epstein Little St. John-i magánszigetén.

Andrew tagadta, hogy valaha is találkozott vagy lefeküdt volna Giuffre-val – írja az UnHerd.

Az Andrew és Epstein barátságáról szóló találgatások általában két tényezőre vezethetők vissza: a nőkre és a pénzre. Jeffrey Epstein világa tele volt mindkettővel. Vicky Ward szerint, aki évtizedek óta tudósít Epsteinről, a pénzember gazdagsága volt az, ami elsősorban érdekelte a herceget:

„… a herceg maga is pénzt akart keresni, és a forrásaim szerint Epsteinben… egy sikeres karrier lehetőségét látta.”

András herceg sosem élt olyan nagystílűen, mint ahogy azt a régi címei sugallták. Pénzügyi gondjai megnövekedtek, és gyakran kellett barátaitól segítséget kérnie.

2010 decemberében Sarah Ferguson – András ex-felesége – 15 000 fontot kapott Epsteintől, hogy kifizesse adósságait, mindössze 18 hónappal azután, hogy a férfi kiszabadult a börtönből. Később a hercegné azt mondta, hogy az ítélőképességét „elhomályosította” a kétségbeesése, hogy megszabaduljon az adósságaitól: „Én személy szerint a magam nevében mélységesen sajnálom, hogy Jeffrey Epstein bármilyen módon kapcsolatba került velem”.

Az András-Epstein kapcsolat azonban mindkét irányba működött. Epstein egykori üzlettársa, Steve Hoffenberg a Vanity Fairnek azt mondta, hogy András herceg a pénzember „Szuperkupa-trófeája” volt, akit mutogathatott.

Ward több forrásból is hasonló benyomást keltő beszámolót közöl:

„Tudósításom során megtudtam, hogy amíg Epstein élt, mindenféle meghökkentő dolgokat mesélt az embereknek arról, hogy a herceg mennyire „hasznos” volt neki pénzügyileg; egy alkalommal valaki azt mondta nekem, hogy ” [Epstein] kezeli a királynő pénzét”.

Bármi is legyen az Epsteinnel való ügyleteinek valódi természete, András herceg belátható időn belül hosszadalmas és nehéz jogi eljárások elé néz.

Betelt a pohár: Kegyvesztetté vált a királyi családban András yorki herceg

A Buckingham-palota csütörtök este bejelentette, hogy András herceget a továbbiakban nem illeti meg az „királyi fenség” megszólítás.