Hatalmas esőzések voltak Izraelben, autók kerültek víz alá

A hatalmas felhőszakadás után Petah Tikvában és Kfar Kaszemben több embert mentettek ki vízzel elöntött járművekből; a polgárok panaszkodnak a rossz vízelvezetésre – írja a Ynet.

A hétvégi szakadatlan esőzések vasárnap az ország több részén hatalmas áradásokat okoztak.

Árvizeket jelentettek Lod központi városából, valamint a közeli arab Bakká al-Gharbíja városából, amelynek egyes útjait teljesen lezárták a veszélyes áradás miatt.

A tűzoltó- és mentőszolgálatot Kfar Qassembe vezényelték, miután egy férfi és egy gyermek beszorult a város egyik elárasztott útján rekedt járművükbe. A mentőegységeket szintén kihívták, hogy segítsenek egy nőnek és gyermekének kiszabadulni egy vízzel elöntött járműből Petah Tikvában.

Kelet-Jeruzsálemben eközben az úton közepén rekedt járműveket láttak víz alá kerülni.

sebastian usher on Twitter: „#Israel : Restaurant inundated by raging torrent due to heavy rain #אַשְׁקְלוֹן #عَسْقَلَان pic.twitter.com/bcqUthnfwx / Twitter”

Israel : Restaurant inundated by raging torrent due to heavy rain #אַשְׁקְלוֹן #عَسْقَلَان pic.twitter.com/bcqUthnfwx

„Minden évben jobban szenvedünk az áradásoktól”

– mondta a Ynetnek egy helyi lakos.

„A jeruzsálemi önkormányzathoz fordultunk, hogy majd ők gondoskodnak a vízelvezetésről, de nem érkezett válasz. Sok ház és üzlet megrongálódott, a gyerekek pedig nem tudtak iskolába menni”.

Vasárnap várhatóan különösen hideg marad, és erős esőzésekre számítanak elsősorban a középső és déli part menti területeken, ahol további áradások is várhatóak.

Víz alá került vadászgépekről adott hírt az izraeli légierő

Elismerték, hogy hibáztak, amikor nem ürítették ki azt a bázist, amit fél óra alatt másfél méteres víz lepett el a múlt heti esőzés eredményeként.