Videó: Jobboldaliak tüntettek Jeruzsálemben a „gonosz kormány” megdöntéséért

Az illegális szamáriai előretolt telepek további lerombolásától tartva tüntetők és ellenzéki parlamenti képviselők tiltakoztak a kormány politikája ellen a miniszterelnöki hivatal előtt – írja a The Times of Israel.

Több ezren jelentek meg csütörtök este a kormány elleni jobboldali tüntetésen Naftali Bennett miniszterelnök jeruzsálemi irodája előtt.

Bezalel Szmotrics, Itamar Ben Gvir és Simcha Rothman vallásos cionista képviselők, valamint Shlomo Karhi Likud képviselő szólaltak fel a tüntetésen, amelyet a Szamária Regionális Tanács vezetője, Yossi Dagan szervezett.

A tüntetés eredetileg a kormány illegális telepekkel kapcsolatos hozzáállása ellen kívánt tiltakozni, azt állítva, hogy az delegitimálja a telepesmozgalmat.

Sok résztvevő azonban táblákat tartott a kezében, és a kormány egésze ellen skandált, és különösen a dél-izraeli beduin tüntetőkkel való bármilyen kompromisszum miatt, miután a térségben egy vitatott faültetési kezdeményezés miatt összecsapások történtek.

Néhányan „Zsidó államot akarunk” és „Bennett mondjon le” feliratú táblákkal jelentek meg a tüntetésen.

A rendőrség becslése szerint több ezren jelentek meg a tüntetésen, de pontos számot nem közöltek.

Telepesek tüntettek Bennett rezidenciája előtt: „Elegünk van!”

„Izrael egész népe nem fogja hagyni, hogy ez így folytatódjon, Izrael népe le fogja cserélni ezt a kormányt egy nemzeti kormányra” – mondta Yossi Dagan.