Gyilkos, cionista delfinekre panaszkodik a Hamász

A Hamász azt állítja, hogy haditengerészeti kommandósait megtámadta az izraeli erők speciális harci felszereléssel ellátott delfin-ügynöke — írja a The Jerusalem Post.

Az izraeli biztonsági erők egy delfinnel üldözték a Hamász búvár kommandósait a Gázai övezet partjainál – állította hétfőn a terrorszervezet az Al-Quds című lap jelentése szerint.

Egy meg nem nevezett időpontban végrehajtott művelet során a Hamász tengeri kommandósait egy delfin vette üldözőbe, amelyet olyan eszközzel szereltek fel, amely képes lett volna megölni a terrorcsoport békaembereit – állítja a Twitteren az Al-Kasszam brigádok tengeri kommandós szóvivője.

Az állítólagos víz alatti támadó felszerelésének pontos jellegét és funkcióját nem hozták nyilvánosságra, de az Al-Quds azt állítja, hogy bizonyítékai vannak egy másik, még 2015 augusztusában történt harci cethal incidensre is, amelyben a tengeri teremtmény távirányítóval, kamerával és szigonyszerű lövedékeket kilőni képes fegyverrel volt felszerelve.

Joe Truzman on Twitter: „Killer Zionist dolphins exist, according to a Hamas publication. Abu Hamza explains that a member of Hamas’ Frogman unit who was killed by Israel during the May conflict found the killer dolphin. The device the alleged killer dolphin was wearing is shown in the publication. pic.twitter.com/gvAyynO3YT / Twitter”

Killer Zionist dolphins exist, according to a Hamas publication. Abu Hamza explains that a member of Hamas’ Frogman unit who was killed by Israel during the May conflict found the killer dolphin. The device the alleged killer dolphin was wearing is shown in the publication. pic.twitter.com/gvAyynO3YT

Az Al-Quds forrásai szerint a Hamásznak sikerült elfognia a 2015-ös izraeli delfin-kommandóst, de nem részletezték, hogy mi lett a tengeri emlős sorsa, amely még mindig fogságban lehet. Állítólag a tengeri emlőst „megfosztották akaratától” és „gyilkossá” tették az izraeli erők.

Izraelt a múltban már vádolták azzal, hogy más, fegyverré alakított állatokat használ katonai célokra. 2010-ben Mohamed Abdel Fadil Shousha, Egyiptom dél-sínai kormányzója azt sugallta, hogy a Sharm el-Sheikhben történt halálos cápatámadások a Moszad egy olyan művelet részei voltak, amelynek célja az egyiptomi turizmus megkárosítása volt.

2011-ben a szaúd-arábiai hatóságok őrizetbe vettek egy keselyűt azzal a gyanúval, hogy az Izraelnek kémkedik, miután félreértették a nála lévő nyomkövető eszköz célját. A török hatóságok 2013-ban szintén őrizetbe vettek egy feltételezett izraeli kémmadarat, de szabadon engedték, miután a röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy nem volt rajta megfigyelőberendezés.

A Mirror bulvárlap szerint Irán a fejükre szíjazott szigonyokkal felszerelt gyilkos delfineket is bevetett.

A tengeri állatokat már régóta használják katonailag, bár általában megfigyelésre és felszerelések visszaszerzésére, nem pedig vízi merényletekre, ahogy azt a Hamász állítása szerint megpróbálta megkerülni.

A Guardian értesülései szerint Oroszország gyaníthatóan beluga bálnákat használ fel esetleges megfigyelési célokra. A National Geographic szerint az amerikai haditengerészetnek a 60-as évek óta van tengeri állatprogramja. A PBS beszámolója szerint a palackorrú delfineket a tengeri aknák és a felségvizekre behatoló úszók felderítésére használják, a kaliforniai oroszlánfókákat pedig a robbanószerkezet-mentesítés (EOD) gyakorlatainak segítésére.

Voltak beszámolók a vietnami háború idején a vízben úszó vietkongok ellen bevetett „úszók ártalmatlanná tételének programjáról”, de az amerikai haditengerészet tagadja, hogy valaha is használtak volna delfineket emberek megtámadására.

Delfincsapatot láttak Askelonnál

Otthonra leltek az izraeli tengerparti város környékén a veszélyeztetett palackorrú delfinek. Tucatnyian demonstrálták mindezt a hétvégén.