Szalai Kálmán: Gyöngyösi Márton listázásával párhuzamos Márki-Zay megjegyzése

A Tett és Védelem Alapítvány titkára is megszólalt a miniszterelnök-jelölt vasárnapi kijelentésével kapcsolatban, miszerint „a Fideszben van néhány zsidó is, bár elég kevés.”

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje vasárnap másfél órás bejelentkezést tartott, amelyben kitért az őt ért antiszemita vádakra, majd kijelentette, hogy „elég kevés zsidó” van a Fideszben.

Akkor amikor ő nyilvántartja, hogy ki zsidó és ki nem zsidó éppen a kormánypárt körében akkor óhatatlan is a politikai barátainak az eszközeihez nyúl vissza” – mondta Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára a Hír Tv híradójának.

Szalai szerint Márki-Zay kijelentése párhuzamban áll politikai szövetségese a Jobbikos Gyöngyösi Márton korábbi megjegyzésével, aki listázni akarta a zsidó származású politikusokat.

„Nem először fordul elő, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a zsidó, meleg, homofób, rasszista és egyéb kifejezéseket összekeverve, kontextusából kiragadva használja. Úgy tűnik teljes zavar van ezen kifejezések értelmezése kapcsán az ő fejében”

– jelentette ki Szalai.

A Hír Tv riportja itt megtekinthető.

Márki-Zay számontartja a „fideszes zsidókat”

Az ellenzéki összefogás miniszterelnökjelöltje élő videó bejelentkezésben reagált az őt ért antiszemita vádakra.