Milánói szexuális erőszak: az áldozatok szerint a rendőrség nem tett semmit

További esetek kerültek elő a szilveszteri milánói zaklatások ügyében, amelyek a hat évvel korább kölni éjszakát idézik. 

Nőtt a szilveszteri milánói zaklatások áldozatainak száma: a hatóságok az eddigi öt helyett kilenc esetben vizsgálódnak szexuális támadás gyanúja miatt – közölte a nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn.

Az áldozatok fiatal nők, köztük két német turista. Őket egy harmincfős, állítólag arabul beszélő férfiakból álló tömeg támadta meg.

Az egyik nő azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik – írta honlapján a Kronen Zeitung című osztrák napilap.

Egy áldozatnak részben letépték a ruháját. A bántalmazások szilveszter éjjel történtek a városközpontban, a híres milánói dóm előtti téren, ahol sokan búcsúztatták az óévet.

A támadásokról felvételek is készültek.

Italy: Two girls in tears after being harassed by crowd in Milan on NYE

Follow us on Telegram: https://t.me/s/ruptlynewsSubscribe to our channel! rupt.ly/subscribeTwo girls were seen escaping an unruly crowd in Piazza Duomo, Mila…

Giuseppe Sala milánói polgármester elítélte az esetet, aláhúzva, hogy a történtek méltatlanok a városhoz.

A rendőrség az állítólagos támadásokat “rendkívül súlyosnak” minősítette – számolt be az ANSA olasz hírportál.

A két molesztált 20 éves német nő egyike pénteken az ANSA-nak nyilatkozott:

“Megpróbáltuk ellökni őket, a barátnőm megütötte és megpofozta őket, de ők csak nevettek és folytatták a molesztálást, 15-en fogdostak.

“A rendőrök láttak minket, de nem tettek semmit, nem tudom miért, megdöbbentő volt, mert biztosan láttak minket”. Azt mondta, hogy a videó, amelyen az látható, hogy segítséget kérnek, “csak az utolsó része a 10 percig tartó támadásnak”.

A hallgatás bűne – migráció, iszlám és a női jogok felszámolása

A muszlim bevándorlás következtében Európában kezd gyökeret verni egy olyan értékrend, amely nem tekinti egyenlőnek a nőket a férfiakkal. Hajdú Tímea recenziója.