Milánói szexuális erőszak: az áldozatok szerint a rendőrség nem tett semmit

További esetek kerültek elő a szilveszteri milánói zaklatások ügyében, amelyek a hat évvel korább kölni éjszakát idézik. 

Nőtt a szilveszteri milánói zaklatások áldozatainak száma: a hatóságok az eddigi öt helyett kilenc esetben vizsgálódnak szexuális támadás gyanúja miatt – közölte a nyomozást vezető milánói ügyészség hétfőn.

Az áldozatok fiatal nők, köztük két német turista. Őket egy harmincfős, állítólag arabul beszélő férfiakból álló tömeg támadta meg.

Az egyik nő azt állította, hogy a rendőrök látták az esetet, mégsem segítettek nekik – írta honlapján a Kronen Zeitung című osztrák napilap.

Egy áldozatnak részben letépték a ruháját. A bántalmazások szilveszter éjjel történtek a városközpontban, a híres milánói dóm előtti téren, ahol sokan búcsúztatták az óévet.

A támadásokról felvételek is készültek.

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Giuseppe Sala milánói polgármester elítélte az esetet, aláhúzva, hogy a történtek méltatlanok a városhoz.

A rendőrség az állítólagos támadásokat „rendkívül súlyosnak” minősítette – számolt be az ANSA olasz hírportál.

A két molesztált 20 éves német nő egyike pénteken az ANSA-nak nyilatkozott:

„Megpróbáltuk ellökni őket, a barátnőm megütötte és megpofozta őket, de ők csak nevettek és folytatták a molesztálást, 15-en fogdostak.

„A rendőrök láttak minket, de nem tettek semmit, nem tudom miért, megdöbbentő volt, mert biztosan láttak minket”. Azt mondta, hogy a videó, amelyen az látható, hogy segítséget kérnek, „csak az utolsó része a 10 percig tartó támadásnak”.

A hallgatás bűne – migráció, iszlám és a női jogok felszámolása

A muszlim bevándorlás következtében Európában kezd gyökeret verni egy olyan értékrend, amely nem tekinti egyenlőnek a nőket a férfiakkal. Hajdú Tímea recenziója.