Horn Gyulát „zsidó gyilkosnak” nevezve zsidózott a Jobbik keszthelyi elnöke

A politikus egy korábbi Facebook-bejegyzésében Dávid-csillagokkal jelölt meg kormánypárti politikusokat – írja a Mandiner.

2019-re a keszthelyi ellenzék egyetlen, szerintük „civil” egyesületbe rendeződött össze, melynek neve Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE). Ennek tagja, alelnöke Herold János, helyi vállalkozó is, aki régóta aktív a Jobbik színeiben, és 2021 áprilisa óta a párt helyi elnöke is. A Drót.info portálja szerint

Herold János közösségi oldalát áttekintve minősíthetetlen hangnemű, néhol már idézhetetlen bejegyzésekkel lehet találkozni.

A 2019-ben közös baloldali jelöltként a szerencsi körzetben elbukó Bíró Lászlóhoz hasonlóan Herold is antiszemita bejegyzésekkel politizált.

Jakab Péter pártjának helyi elnöke például egy posztjában a Fideszt „Zsidesznek” nevezi, és azt állítja, hogy „a Fidesz vezetői mindig is zsidók voltak”. Emellett Herold egyes fideszes politikusok neve mellé Dávid-csillagokat is elhelyezett, csakúgy, mint Horn Gyula  neve mellé. Mindemellett Hornt „zsidó gyilkosnak” nevezte, és kifogásolta, hogy a „Fidesz mélyen tisztelgett emléke előtt, állami temetést rendezett” neki.

Márki-Zay számontartja a „fideszes zsidókat”

Az ellenzéki összefogás miniszterelnökjelöltje élő videó bejelentkezésben reagált az őt ért antiszemita vádakra.