Egy esküdt miatt új tárgyalást kaphat a kiskorú lányokat futtató Epstein madámja

Az egyik esküdt a bírósági döntés után egy interjúban elmesélte, hogy ő is zaklatás áldozata volt korábban, amelynek következtében Maxwell ügyvédei szabálytalan bírói tárgyalásra hivatkozva új tárgyalást kérvényeztek. 

Ghislaine Maxwell ügye szerdán káoszba fulladt, miután az egyik esküdt a sajtónak adott interjúkban elárulta, hogy gyermekkorában szexuális zaklatást élt túl – ami arra késztette az ügyészeket, hogy az esküdtszék vizsgálatát kérjék, Maxwell ügyvédjei pedig új tárgyalást kértek – írja a New York Post.

A két fél szerdán Alison Nathan bírónőhöz benyújtott levelekben fogalmazta meg kéréseit, miután az esküdt a Reutersnek elmondta, hogy szexuális visszaéléssel kapcsolatos tapasztalatainak megosztása a többi esküdttel segített meggyőzni őket a kegyvesztett brit szocialista elítéléséről.

Az esküdtek, akik a testületben szolgáltak, az esküdtek kiválasztásának kezdetén kérdőíveket töltöttek ki, amelyekben szerepelt egy kérdés arról, hogy ők vagy családtagjaik szexuális visszaélés áldozatai voltak-e.

A Reutersnek nyilatkozó esküdt, akit kereszt- és középső nevén, Scotty Davidként azonosítottak, azt mondta, hogy „átrepült” a kérdőíven, de biztos volt benne, hogy a kérdésre őszintén válaszolt.

A védelem azonban azzal érvel, hogy David vallomása új tárgyalást indokol.

„A bíróság elrendelheti és el is kell rendelnie az új tárgyalást” – írták Maxwell ügyvédei Nathannek címzett levelükben.

Maxwell ügyvédei az ügyben eljáró szövetségi ügyészek által korábban benyújtott levélre válaszoltak, akik azt kérték, hogy Nathan indítson vizsgálatot és tartson meghallgatást az esküdt médiumoknak tett kijelentéseivel kapcsolatban.

„A kormány úgy véli, hogy a bíróságnak vizsgálatot kellene lefolytatnia. A kormány azt javasolja, hogy a bíróság körülbelül egy hónapon belül tűzzön ki meghallgatást, valamint megfelelő ütemtervet a meghallgatást megelőző tájékoztatásra az alkalmazandó joggal és a meghallgatás terjedelmével kapcsolatban” – írták az ügyészek.

Jeffrey Epstein néhány vádlójának ügyvédje az összes áldozat számára „gyomorszájon vágó” lépésnek nevezte a Ghislaine Maxwell-ügyben történő téves tárgyalás lehetőségét – írta egy másik cikkében a Post.

Lisa Bloom szerint „egyszerűen borzalmas”, hogy az Epstein-madám szexkereskedelem miatt hozott ítéletét semmisé tehetik meg annak fényében, hogy Scotty David esküdt beismerte, hogy saját gyermekkori szexuális zaklatásának részletezésével befolyásolta a tanácskozást.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Egy nappal Maxwell elítélése után megszűnt a büntetőeljárás Epstein őrei ellen

A két őrnek Jeffrey Epsteint kellett volna őrizniük azon az éjszakán, amikor öngyilkos lett.