Egy nappal Maxwell elítélése után megszűnt a büntetőeljárás Epstein őrei ellen

Csütörtökön, egy nappal azután, hogy Jeffrey Epstein barátnőjét, Ghislaine Maxwellt bűnösnek találták a hat szexuális kereskedelemmel kapcsolatos vádpontból ötben, a szövetségi ügyészek közölték, hogy a manhattani szövetségi bíróságon bejelentették, hogy ejtik a büntetőeljárást a Manhattan Bureau of Prisons börtön két őre ellen, akiknek Jeffrey Epsteint kellett volna őrizniük azon az éjszakán, amikor öngyilkos lett, 2019. augusztus 10-én – írja a Daily Wire. 

Az ügyészek azt kérték a bírótól, hogy ejtse a keresetet a 33 éves Tova Noel és a 43 éves Michael Thomas ellen, akiknek december 16-án lett volna nyilvános meghallgatása, de azt előző nap lemondták. Mindkét őr májusban beleegyezett abba, hogy nem kerül börtönbe; az ügyészek kijelentették, hogy a két őr „kielégítően teljesítette” a nem vád alá helyezési megállapodást, és közmunkát végztek.

2021 májusában Noel és Thomas beismerte, hogy meghamisították a börtön nyilvántartását. „Az ügyészekkel kötött alku részeként halasztott vádemelési megállapodást kötnek az igazságügyi minisztériummal, és nem fognak rács mögött ülni – jelentette az Associated Press.

„Noel és Thomas ehelyett felügyelt szabadlábra helyezésben részesül, 100 óra közmunkát kell teljesíteniük, és teljes mértékben együtt kell működniük az Igazságügyi Minisztérium főfelügyelőjének folyamatban lévő vizsgálatában.”

„Az őröket, akiknek 30 percenként kellett volna ellenőrizniük Epsteint, azzal vádolják, hogy sporthíreket néztek és bútorokat vásároltak az interneten, majd Epstein halála alatt elauldtak” – jelentette a The Daily Wire. „Azzal vádolják őket, hogy meghamisították a börtön feljegyzéseit, hogy úgy tűnjön, mintha Epstein halála idején a munkájukat végezték volna.”

„Miután reggel 6.30-kor holtan találták a fontos rabot, a tisztek állítólag azt mondták egy felügyelőnek, hogy ‘elszúrták’, és ‘nem végeztek semmilyen ellenőrzést’ az öngyilkosságot megelőző órákban” – jegyezte meg a Daily Mail, hozzátéve: „A két őrnek közösen kellett elvégeznie az intézményi számlálást délután 4, 10, 12, 3 és 5 órakor az egységben lévő raboknál. … A páros mindössze 15 lábnyira volt Epsteintől, amikor meghalt. Akkor találtak rá holtan, amikor reggel fél hétkor reggelit akartak neki felszolgálni. Utoljára előző este fél 11-kor néztek rá.”

Bűnösnek találták a tinilányokat futtató Epstein madámját Ghislaine Maxwellt

Maxwellt hat vádpontból ötben találták bűnösnek – köztük a legsúlyosabb vádpontban, hogy részt vett kiskorú lányok szexkereskedelmében.