Bűnösnek találták a tinilányokat futtató Epstein madámját Ghislaine Maxwellt

Maxwellt hat vádpontból ötben találták bűnösnek – köztük a legsúlyosabb vádpontban, hogy részt vett kiskorú lányok szexkereskedelmében. 

A szexkereskedelem vádja 40 év börtönbüntetést von maga után, ami azt jelenti, hogy a 60 éves nő élete hátralévő részét rácsok mögött töltheti – számolt be a BBC News.

Ez a vád „Carolyn” fedőnéven ismert tanú vallomásához kapcsolódik, aki azt vallotta, hogy 2001 és 2004 között Epstein floridai otthonában tett látogatásai során fizetést kapott szexuális szolgáltatásokért.Az első látogatás idején még csak 14 éves volt.

Maxwell-t felmentették a vád alól, miszerint kiskorút csábított utazásra, hogy illegális szexuális cselekményekben vegyen részt.

Maxwell 1961 karácsonyán született Párizs mellett, egy vidéki kúriában nőtt fel, az Oxfordi Egyetemre járt, és több nyelven beszél.

A 60 éves nő a kegyvesztett újságmágnás, Robert Maxwell kilencedik és egyben legfiatalabb gyermeke.

Állítólag nagyon szoros kapcsolatot ápolt néhai apjával, aki róla nevezte el luxusjachtját – a Lady Ghislaine-t -.

Nem sokkal apja 1991-ben bekövetkezett halála után Maxwell elhagyta az Egyesült Királyságot, hogy Amerikában telepedjen le, ahol ingatlanügynökként dolgozott, és nem sokkal később találkozott Jeffrey Epsteinnel – írja a BBC.

Ghislaine Maxwellt azért ítélték el, mert segített az elítélt szexuális bűnöző Jeffrey Epsteinnek kiskorú lányok szexuális zaklatásában.

Az amerikai ügyészek azt állítják, hogy „döntő szerepet játszott a kiskorúak előkészítésében és kihasználásában”.

Négy vádpont az 1994-97-es évekre vonatkozik, amikor a vádirat szerint Epstein legközelebbi munkatársai közé tartozott, és „intim kapcsolatban” is állt vele.

Két másik vádpont – a szexkereskedelemmel való összeesküvés és a kiskorúakkal való szexuális kereskedelem – egy módosított vádiratban szerepel, és a 2001 és 2004 közötti időszakra vonatkozik.

Sarah Ransome, Epstein egyik állítólagos áldozata a BBC Panorama című műsorában elmondta, hogy Maxwell szorosan együttműködött Epsteinnel.

 „Ghislaine irányította a lányokat. Olyan volt, mint egy madám” – mondta Ransome.

Maxwell mindezt tagadta.

Damian Williams amerikai ügyész az ítélet után közleményt adott ki, amelyben üdvözölte az ítéletet, és méltatta azoknak az áldozatoknak a”bátorságát”, akik vallomást tettek.

Borítókép: US ATTORNEY’S OFFICE SDNY

„Nem akarok öngyilkos lenni” – mondta Jeffrey Epstein röviddel a halála előtt

Az újonnan nyilvánosságra hozott akták leírják, hogyan töltötte a kiskorú lányokat futtató Jeffrey Epstein az öngyilkossága előtti utolsó napjait New York-i börtönében.