Izraeli harckocsik nyitottak tüzet a Golán-fennsíkon

Az IDF harckocsijai gyanús mozgásra lettek figyelmesek a szíriai határ mentén a katonai állásaik közelében, ezért tüzet nyitottak több gyanúsítottra – írja az Újkelet.live

A Golán-fennsík központi részén a határkerítésen átívelő, de még mindig izraeli területen a katonák számos gyanúsítottat észleltek a haderő működési helyének közelében. Részletek nélkül, a hadsereg közölte, hogy a gyanúsítottakat a „katonai állásokhoz” közel azonosították, hozzátéve, hogy válaszul a védelmi erők figyelmeztető lövéseket adtak le, ami miatt a gyanúsítottak elmenekültek a területről.

A szíriai médiában először arról számoltak be, hogy az IDF harckocsijai al-Huria városa közelében indítottak támadást. A helyszínen állítólag tűz ütött ki, továbbá élénk helikopter- és drónmozgást észleltek. Sebesültekről egyik oldalról sem érkezett jelentés.

Izrael vörös vonalnak tekinti Irán tevékenységét északi határán, és többször támadásokat indított Iránhoz kapcsolódó létesítmények és fegyverszállítmányok ellen, melyeket a libanoni Hezbollah terrorszervezetnek szántak. Az Irán támogatását élvező Hezbollah a szíriai kormányerők mellett harcol a polgárháborúban.

Az Újkelet.live cikkének folytatása itt olvasható.

„Eljött a Golán ideje” — Izrael megduplázza a fennsík lakosságát

Bár a nemzetközi közösség vitatja a terület státuszát, Izrael a fennsík sűrűbb benépesítése mellett döntött.