A bostoni robbantó is kapott az amerikai kormánytól Covid-segélyt

A bostoni maratoni robbantásért felelős egyik terrorista tavaly nyáron 1400 dolláros COVID segélycsekket kapott, amelyet a szövetségi ügyészek most azért akarnak elvenni, hogy kártérítést fizessenek a támadás áldozatainak – írja a Daily Wire. 

„A börtönben ülők nagyrészt jogosultak voltak az 1400 dolláros kifizetésekre, amelyek szerepelnek a Joe Biden elnök által tavaly márciusban törvénybe iktatott, 1,9 billió dolláros amerikai mentőtervében” – számolt be a lap a Newsweek-re hivatkozva.

A republikánusok akkor sikertelenül tiltakoztak az ellen, hogy a rabok megkaphassák a csekkeket, bár a rabokat ők sem zárták ki a Coronavirus Aid, Relief and Economic Security (CARES) törvényben foglalt ösztönző csekkekből, amelyet Donald Trump korábbi elnök az előző évben írt alá.”

A The Daily Wire korábban arról számolt be, hogy a terrorista 2019 decemberében beadvánnyal fordult az Egyesült Államok első fellebbviteli bíróságához, hogy helyezzék hatályon kívül a halálos ítéletét, arra hivatkozva, hogy a tárgyalását soha nem kellett volna Bostonban lefolytatni. A szövetségi bíróság 2020-ban átfordította a halálos ítéletet.

A terrorista bűnösnek vallotta magát a 2013. április 15-i bostoni maratonon három halálos áldozatot követelő és több száz embert megsebesítő bomba felrobbantásában.

A terrorista 2013 áprilisában hajtotta végre a támadást a testvérével együtt. Ők ketten „két házi készítésű, nyomástartó edényben elhelyezett bombát használtak a verseny céljának közelében, három embert köztük egy kisfiút megölve és több száz embert megsebesítve. A robbantások következtében 16 ember vesztette el végtagjait”

– számolt be a The Daily Wire.

A fivérek utáni hajtóvadászat során a testvérek megölték Sean A. Collier közrendőrt, elraboltak egy embert, és lövöldözést folytattak a rendőrökkel Watertownban, ahol lelőttek és súlyosan megsebesítettek két rendőrt, akik közül az egyiket, a bostoni rendőrség tisztjét, Dennis Simmondsot egy kézigránáttal megsebesítették, aki 2014 áprilisában meghalt.

„Épp a kisbabámmal voltam, mikor hallottam a robbanást”

A liverpooli szülőotthonban épp a kisbabáját szoptatta egy fiatal anyuka Helen Edward-Hughes, mikor az épület előtt felrobbantotta magát egy öngyilkos robbantó.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Borítókép: Wikimedia Commons