„Épp a kisbabámmal voltam, mikor hallottam a robbanást”

A liverpooli szülőotthonban épp a kisbabáját szoptatta egy fiatal anyuka Helen Edward-Hughes, mikor az épület előtt felrobbantotta magát egy öngyilkos robbantó. Helen egy angol lapnak elmondta, hogy mikor hallotta a robbanást, nem is sejtette, hogy mi történt. 

Ahogy arról korábban a Neokohn is beszámolt novemberben egy öngyilkos robbantó merényletet akart elkövetni egy szülőotthon ellen Liverpool városában, azonban a detonációban, csak a támadó halt meg.

Helen Edwards-Hughes öt nappal a robbanás előtt került a kórházba, mikor az első terhességének végén járó nőnél komplikációk léptek fel. A komplikációk következtében az orvosok császározás mellett döntöttek, az anya éppen a műtét után lábadozott, mikor a támadás történt – írja a Daily Mail.

Helen a következőket mondta a Liverpool Echo című lapnak:

„Őszintén szólva rettentően féltem, olyan volt mint egy rémálom. Elég nehéz volt; a covid miatt a partnerek alig látogathatnak minket. Amikor az eset történt, egyedül voltam a kórházban. Az épület bejáratához közel helyeztek el, de mivel császármetszésből lábadoztam, az ágyon feküdtem, és nem láttam a főbejáratot. Azt hiszem, épp Penelope-t etettem, amikor meghallottam a robbanást. Csak arra gondoltam, hogy „ó, ez aztán a hangos zaj”, és nem igazán foglalkoztam vele”

– mesélte a nő.

„De aztán a hírek elkezdtek körbejárni; valakinek a férje a főbejáratnál volt, és látta az autót”

– számolt be az anyuka.

Hamarosan megérkezett a rendőrség és tájékoztatták az anyukákat, hogy mi volt a robbanás oka. Helen elmesélte, hogy megijesztette a gondolat, hogy nem hagyhatják el az épületet.

‘Nagyon nehéz volt ránézni Penelopéra, és arra gondolni, hogy ‘valaki jött és megpróbált elvinni téged’

– mesélte a fiatal anyuka.

Helen az újságnak elmondta, hogy mivel napokig a kórházban kellett maradnia, újra és újra elfogta a félelem, hogy mi lesz ha újabb támadást hajtanak végre a szülőotthon ellen.

A terrorelhárítás úgy véli, hogy Al-Swealmeen támadása azért hiúsult meg, mert a nála lévő házi készítésű bomba idő előtt működésbe lépett, mielőtt bejutott volna a kórházba.

A liverpooli robbantás botránya — miért felejtik el az emberek ilyen gyorsan a terrort?

Liverpoolban egy iraki menedékkérő nőket és kisbabákat akart felrobbantani, de mivel csak magát sikerült megölnie, egy héttel később már senkit sem érdekel a dolog – írja Tom Slater a Spiked Online főszerkesztője.