Tömegbaleset a Jordán-völgyben, eltévedt golyó miatti halál Galilban

Legalább hét ember meghalt és három megsérült egy teherautó és egy személygépkocsi ütközésében a Jordán-völgyben csütörtök délután. Mindkét érintett járművet a Palesztin Hatóság lakói vezették.

A mentőszolgálatok a helyszínen vannak és elsősegélyt nyújtanak. Az izraeli mentőszolgálat és a hadsereg erői azon dolgoznak, hogy kiszabadítsanak több, a járművekben rekedt személyt. A szamáriai regionális állomás tűzoltóit is a helyszínre hívták és helikopteren mentik a sérülteket.

כאן חדשות on Twitter: „הרכב נכנס לצומת – ומתנגש במשאית שמגיעה ממול | תיעוד בלעדי של התאונה הקטלנית בבקעת הירדן@carmeldangor pic.twitter.com/aNVgiZh1P3 / Twitter”

הרכב נכנס לצומת – ומתנגש במשאית שמגיעה ממול | תיעוד בלעדי של התאונה הקטלנית בבקעת הירדן@carmeldangor pic.twitter.com/aNVgiZh1P3

Ettől független, de szintén mai baleset, hogy egy hároméves kisfiút halálosan megsebesített egy eltévedt golyó az észak-izraeli Bir al-Maksur beduin közösségben.

Az izraeli mentősök a helyszínen ellátták a gyermeket, aki kritikus állapotban volt, és a haifai Rambam kórházba szállították, miközben próbálták újraéleszteni, de a gyermek belehalt sérüléseibe és meghalt. A lövöldözés körülményeit vizsgálják.

Az IDF bevetési osztagot állít fel ortodox nőknek

Ők is szívesen teljesítenének harci feladatokat, de a szemérmességi előírások miatt nem szolgálhatnak férfi katonák társaságában.