Két izraeli pilóta halt meg a tegnapi haifai helikopterbalesetben

Mint arról a Neokohn is beszámolt, az IDF Atalef típusú helikoptere gyakorlórepülés közben hétfő este zuhant Haifa város partjainál.

Az izraeli hadsereg kedden azonosította a legénység balesetben elhunyt két tagját: Erez Sahiyani 38 éves alezredest és Chen Fogel 27 éves őrnagyot.

Sahiyani a Haifától délkeletre fekvő Ramat David légibázis parancsnok-helyetteseként szolgált. Felesége és három gyermeke maradt utána. Fogel helikopterpilótaként szolgált, és posztumusz léptették elő századosból őrnaggyá.

Az Arutz7 idézi az IDF szóvivői egységét, amely közölte, hogy „a családokat értesítették, az IDF részvétét fejezi ki”. A közlemény azt is említette, hogy az izraeli légierő parancsnoka,

Amikam Norkin vezérőrnagy elrendelte az Atalef helikopterek földre ideiglenes repülési tilalmát, és elrendelte a légierő kiképzési repüléseinek leállítását is. Emellett a légierő parancsnoka egy vizsgálócsoportot is felállított.

וואלה! on Twitter: „תיעוד מרגע נפילת המסוק מול חופי חיפה pic.twitter.com/p37zE8agk5 / Twitter”

תיעוד מרגע נפילת המסוק מול חופי חיפה pic.twitter.com/p37zE8agk5

Benny Ganz védelmi miniszter a balesetet követően kijelentette: „Szeretném kifejezni őszinte részvétemet a helikopterbalesetben elhunytak családjának, és teljes felépülést kívánok a sérülteknek. Beszéltem a vezérkari főnökkel, és ígérem, hogy az IDF kivizsgálja az esetet, és levonja a szükséges következtetéseket. Szeretnék köszönetet mondani a mentőerőknek, akik gyorsan és nehéz körülmények között cselekedtek a személyzet felkutatása érdekében”.

A baleset okai egyelőre nem ismertek.

Lezuhant az IDF egyik Panther helikoptere Izrael partjainál

A baleset körülményeit vizsgálják.