A palesztinok ügyével szolidáris a Harry Potter filmek sztárja

A posztot eredetileg a Bad Activist Collective fiókja tette közzé májusban, és egy „A szolidaritás egy ige” feliratú táblát ábrázol egy májusi „Igazságot Palesztinának” nevezetű tüntetés hátterében.

A képaláírásba Watson egy Sara Ahmed tudóstól származó idézetet írt a szolidaritásról: „A szolidaritás nem feltételezi, hogy a küzdelmeink azonosak, vagy hogy a fájdalmaink azonosak, vagy hogy a reményünk ugyanarra a jövőre irányul” – állt az idézetben. „A szolidaritás magában foglalja az elkötelezettséget és a munkát, valamint annak felismerését, hogy még ha nem is ugyanazok az érzéseink, nem is ugyanaz az életünk vagy nem ugyanaz a testünk, mégis közös talajon állunk.”

A hozzászólásokban az izraeliek nem haboztak véleményt nyilvánítani a posztról, néhányan egyszerűen csak bátorító megjegyzést tettek Izrael mellett, mások pedig arról tájékoztatták Watsont, hogy tájékozódnia kellett volna, mielőtt posztol.

Gilad Erdan, Izrael ENSZ-nagykövete a posztról készült fotóval együtt elítélően tweetelt Watsonról. „A Harry Potterben talán működik a fikció, de a valóságban nem” – írta Erdan. „Ha így lenne, akkor a varázslóvilágban használt varázslatok megszüntethetnék a Hamászt (amely elnyomja a nőket és Izrael megsemmisítésére törekszik) és a Palesztin Hatóság (amely támogatja a terrort) gonoszságát. Én ezt támogatnám!”

Ambassador Gilad Erdan גלעד ארדן on Twitter: „Fiction may work in Harry Potter but it does not work in reality. If it did, the magic used in the wizarding world could eliminate the evils of Hamas (which oppresses women & seeks the annihilation of Israel) and the PA (which supports terror). I would be in favor of that! pic.twitter.com/u1TrP3sqSS / Twitter”

Fiction may work in Harry Potter but it does not work in reality. If it did, the magic used in the wizarding world could eliminate the evils of Hamas (which oppresses women & seeks the annihilation of Israel) and the PA (which supports terror). I would be in favor of that!

Watson azon hírességek és influencerek hosszú sorához csatlakozik, akik szolidaritásukat fejezték ki a „Szabad Palesztina” mozgalommal. Az ilyen megjegyzések májusban, a Falak őre hadművelet idején váltak népszerűbbé.

Watson leginkább a Harry Potter-filmekben Hermione Granger szerepéről és az ENSZ női jószolgálati nagyköveteként ismert.

Eyal Zisser: 2022-ben végleg megszűnhet a palesztin nacionalizmus ötlete

„Száz év után a palesztinok ugyanott találják magukat, ahol elkezdték; az a kampányuk, amivel egy nemzetet akartak felépíteni és egy államot akartak találni, kudarcba fulladt”.