Minden negyedik izraeli el fogja kapni a covidot – állítja egy izraeli virológus

„Már nincs elég tesztünk… nem leszünk képesek az összes fertőzöttet megtalálni” – mondja Segal professzor az izraeli kormány tanácsadója.

Három héten belül minden negyedik izraeli meg fog fertőződni a coviddal Eran Segal professzor, az izraeli kormány vírussal foglalkozó kabinetjének tanácsadója szerint.

A professzor szerint a Covid-kabinet szakértői csoportja által két héttel ezelőtt adott előrejelzés változatlan.

„Át fogjuk lépni a megbetegedési rekordot, amit a deltahullámban láttunk, ami napi tízezer igazoltat jelent, és valószínűleg elérjük a húszezret”

– mondta Segal a Ynetnewsnak adott interjújában.

„Már nincs elég tesztünk… nem leszünk képesek az összes esetet megtalálni, így még a fertőzöttek sem fogják tudni, hogy fertőzöttek, és nem fogják tudni elvégezni az izolációt”.

Fehér Ház: Az oltatlanok számára a tél súlyos betegséggel és halálesetekkel fog járni

A Fehér Ház koronavírus elleni védekezésért felelős vezető koordinátora határozott kérést intézett az oltatlan amerikaiakhoz.

Segal azt jósolta, hogy az omikron terjedésének megfékezésére irányuló korlátozások „egyszerűen nem lesznek hatékonyak, és a megállás csak akkor következik be, amikor szinte mindenki, aki megfertőződhet, megfertőződik”.

Korábban az izraeli egészségügyi minisztérium főigazgatója Nachman Ash azt mondta, hogy a fertőzések magas aránya miatt az ország így elérheti a coviddal szembeni nyájimmunitást.

„A számoknak nagyon magasnak kell lenniük ahhoz, hogy elérjük a nyájimmunitást”.

Szombaton az izraeli egészségügyi minisztérium több mint 5000 új covid-esetet regisztrált, 25 524 aktív beteggel és 3,18 százalékos pozitivitási aránnyal.

A legtöbb omikronnal fertőzött ember csak enyhe tüneteket tapasztal

Számos új tanulmány szerint a jelenlegi variáns alapvetően különbözik a korábbi változatoktól.