Izraeli thriller a negyedik legnézettebb sorozat a Netflixen

A The Girl from Oslo (Oslói lány) a Netflix első közös projektje a Hot izraeli műsorszolgáltatóval. A történet két izraeli és egy norvég fiatalról szól, akiket az Iszlám Állam rabol el.

Az Oslói lány tízrészes sorozatot eddig világszerte több millióan néztek meg és a nézettségi listán a Money Heist című spanyol bűnügyi dráma után a negyedik helyen végzett.

Az új sikersorozat 36 országban, köztük az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Olaszországban és Spanyolországban is a Netflix 10 legnézettebb sorozata között van.

Az izraeli Hot kábeltelevíziós cég által készített thriller Izraelben is hatalmas sikert aratott, 2021-ben a második legnézettebb sorozat, a Hot, a Netflix és a norvég TV2 koprodukciója.

A film Nadav és Noa Salem, két izraeli, valamint a norvég Pia Bakke történetét meséli el, akiket elrabol az Iszlám Állam, az izraeli szereplők között van Amos Taman, Rotem Abuhab, Vered Feldman, Gil Frank, Daniel Litman, Shadi Mar’i (a Faudából már ismert), Raida Adon és mások.

A sorozat forgatókönyvírói Ronit Weiss-Berkowitz (Izrael) és Kyrre Holm Johannessen (Norvégia), társrendezői pedig Uri Barbash (Izrael) és Stian Kristiansen (Norvégia).

A sorozat héberül az Azharat Masa (Utazási tanácsadás), norvégul pedig Bortført (Elrabolva) címet kapta.

Ezt a cikket szerkesztőségünk, tekintettel a szombati munkatilalmakra, még a sábát beállta előtt időzítette.

Videó: Megjelent a Fauda új évadának a trailere

A 10 epizódos évadban a csapat egyszerre két fronton – a libanoni Hezbollah aktivistái és a ciszjordániai palesztin fegyveresek által – kirobbantott zavargásokkal néz szembe.