Az Aliexpress 2022-től nem fogja kiszolgálni a palesztinokat

A lépés oka kereskedelmi és nem politikai: a palesztin postai hatóságok nem hajlandók kezelni az Izraelbe címzett leveleket, amelyet sok palesztin vásárló célországként jelöl meg.

A kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba nem teszi többé lehetővé a palesztin vásárlók számára, hogy az AliExpress.com oldalon vásároljanak – derül ki abból az sms-ből, amelyet sok vásárló hétfőn kapott a cégtől.

A lépés oka, hogy a Palesztin Hatóság postai szolgálatai nem hajlandók kezelni azokat a csomagokat, amelyek címében az Izrael szó szerepel. Az izraeli 12-es hírcsatorna szerint sok palesztin ezt nem tudja, és célországként nem „Palesztinát”, hanem Izraelt írja be — jelenti a The Jerusalem Post.

A kínai Shein online gyorsáruház vásárlói közül is sokan arról számoltak be, hogy hasonló üzeneteket kaptak.

Az Alibaba kiszámolta, hogy az olyan palesztin városokból, mint Jerikó, Nablusz, Ramallah, Hebron és Dzsenin, érkező megrendelésekből származó bevétel nem indokolja a kusza postai helyzetet, ezért úgy döntött, hogy teljesen leállítja az ottani tevékenységét.

„Ez a bejelentés a Palesztin Hatóság lakosainak szól, és a külföldi online kereskedelmi cégek és a Palesztin Hatóság közötti csomagkézbesítési megállapodásokkal kapcsolatos”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk, tekintettel a szombati munkatilalmakra, még a sábát beállta előtt időzítette.

Az izraeli kormány jobboldali szárnya nem kér a „földet a békéért” stratégiából

A Jamina párt miniszterhelyettese a kormány feloszlatásával fenyeget, ha újraindul a békefolyamat.