Az izraeli kormány jobboldali szárnya nem kér a „földet a békéért” stratégiából

Abir Kara miniszterhelyettes reagált a Benny Gantz védelmi miniszter és Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke között kedd este Gantz rezidenciáján tartott találkozóra.

Kara az Israel National Newsnak elmondta, hogy „Abu Mazen (Abbász) a Palesztin Terrorista Hatóság vezetője, aki pénzt fizet a terroristáknak. Ugyanakkor bízom a miniszterelnökben és a védelmi miniszterben, valamint Ganz volt vezérkari főnökben, akik a biztonsági koordinációért dolgoznak. Szeretném megemlíteni, hogy az előző kormányból is küldtek embereket, hogy találkozzanak a Palesztin Hatósággal”.

„Ha a tárgyalási folyamat megújul – a kormány felbomlik. A telepek kiürítése miatt is feloszlatom a kormányt. A földet a békéért napjai lejártak” – jelentette ki Kara.

„A meglévő települések közül egy centimétert sem fogunk kiüríteni” – tette hozzá.

Az Abbásszal folytatott találkozó során Gantz számos gazdasági előnyt ajánlott fel a Palesztin Hatóság számára, többek között az Izrael és a Palesztin Hatóság közötti vásárlások díjainak lehetséges csökkentését, az izraeli-jordániai határon – amely a Palesztin Hatóságot is kiszolgálja – az importfeltételek enyhítését, valamint egyéb olyan intézkedéseket, amelyek évente több százmillió sékellel növelhetik a Palesztin Hatóság bevételeit.

A palesztin államiság elszalasztott lehetőségei

Az önálló palesztin állam megteremtésének igazi ellensége a mindenkori palesztin vezetés. Zsiros Egon történelmi visszatekintése.