Elon Musk modern „Noé bárkáját” küldene a Marsra

A milliárdos a TIME magazin „év embere” interjújában fejtette ki, hogy többek között állatokat is akar telepíteni a Marsra. 

Néhány tudós megmosolyogta Elon Musk „Noé bárkája” terveit, miután a Time magazinnak adott interjújában a következő 5 évre vonatkozó terveiről beszélt – írja a One Green Planet.

Musk leírta, hogy egy futurisztikus Noé bárkáját akar megvalósítani azzal, hogy állatokat és növényeket hoz a Marsra, hogy életet teremtsen a bolygón.

NASA koncepció az első Mars-misszióról. Fotó: Wikimedia commons

A tudósok gyorsan rámutattak, hogy ez jelenleg nagyon veszélyes, embertelen és szinte lehetetlen vállalkozás lenne.

Roger Wiens, tudós szkeptikus a tervvel kapcsolatban:

„A Mars a CO2 légkörével jó hely lehet a növények termesztésére, ha melegen tartják és öntözik őket, de szörnyű hely lenne az állatok számára, akiknek oxigénre van szükségük a légzéshez. Az emberek talán elég okosak ahhoz, hogy oxigénlégző rendszereket vegyenek fel, de vajon egy állat elég okos lenne-e ahhoz, hogy visszarakja a fejére, ha az leesne róla? Nem hiszem. A végén csak egy csomó halott állat maradna a Marson. Próbáljuk meg először a botanikus kerteket.”

Sok tudós elismerte, hogy megértik Musk végcélját, hiszen állatokra és növényekre lenne szükség ahhoz, hogy teljesen fenntartható kolóniákat hozzanak létre a Marson. Azonban azzal érveltek, hogy még csak most kezdett el az emberiség lábujjhegyen járni az űrben, és még nem képese arra, hogy valóban állatokat neveljen ott.

Borítókép: NASA/Wikimedia commons

Elon Musk: a woke ideológia fenyegeti a civilizációnkat

Elon Musk a múlt héten a The Babylon Bee-nek adott interjújában az emberiség elleni egyik legnagyobb fenyegetésének nevezte a szélsőbaloldali ideológiát.