Egy nő repülés közben pozítv gyorstesztet produkált, a WC-ben karanténozott

A michigani nő elmondása szerint „önként vonult karanténba”. 

Egy michigani tanárnő öt órán át egy repülőgép mosdójában izolálta magát, miután a repülés közben elvégzett COVID-tesztje pozitív lett – számolt be a Business Insider.

„150 ember volt a repülőn, és a legnagyobb félelmem az volt, hogy átadom nekik” – mondta Marisa Fotieo az NBC „Today” című műsorában.

Fotieo gyorstesztet csináltatott, miután fájni kezdett a torka egy Chicagóból az izlandi Reykjavikba tartó repülőút során december 20-án.

Ezután elment a fürdőszobában, és dokumentálta az élményt a TikTok-on. Elmondása szerint öt órán át maradt ott, ami a két város közötti nagyjából hatórás út nagy részét jelentette.

Fotieo elmondta, hogy az Icelandair személyzetének egyik tagja, egy Ragnhildur „Rocky” Eiríksdóttir nevű légiutas-kísérő „VIP-karanténná” tette az élményt.

„Gondoskodott róla, hogy mindenem meglegyen a következő öt órában az ételtől az italokig, és folyamatosan ellenőrizte, hogy minden rendben legyen velem” – mondta Fotieo az NBC-nek.

Izland megköveteli, hogy az indulástól számított 72 órán belül negatív legyen a teszt, ami lehet PCR- vagy gyorsteszt. A Fotieo pénteken közzétett videója arra utal, hogy PCR-tesztet csináltatott, amely negatív lett.

Az Icelandair nem kommentálta az eseményt az NBC-nek. Az Insider is megkereste a légitársaságot kommentárért.

Fotieo december 29-én még mindig a karanténhotelből posztolt. Izland tíznapos karantént ír elő a COVID-19 vírussal fertőzöttek számára.

Egy kínai városban nyilvánosan megszégyenítették a Covid-intézkedések megsértőit

Dél-Kínában felfegyverzett rohamrendőrök a Covid-szabályok négy állítólagos megsértőjét védőfelszerelésben hordozták végig az utcákon, a fényképeiket a nyakukba akasztották.