Reklámszerepet kapott a törökországi kémkedéssel vádolt házaspár

Mordi és Natalie Oknin, a tavaly novemberben Törökországban letartóztatott pár egy reklámkampányban fog szerepelni Lior Raz izraeli színésszel, aki a Netflix „Fauda” című sikersorozatának főszereplője — írja a The Jerusalem Post.

Az izraeli Mordi és Natalie Oknin, a novemberben Törökországban nagy visszhangot kiváltó ügyben letartóztatott házaspár a „Bituach Yashir” biztosítótársaság televíziós reklámjában fog szerepelni – jelentette az izraeli média.

A házaspár egy reklámkampányban szerepel majd Lior Raz izraeli színésszel, aki a Netflix „Fauda” és a „Hit and Run” című sikersorozatokban játszik. Raz, aki titkos ügynöki és special force szerepeiről ismert, az ironikus tévéreklámban megpróbálja majd kiszabadítani a párt a börtönből.

Okninékat a múlt hónapban tartóztatták le, mert lefényképezték Recep Tayyip Erdogan török elnök isztambuli palotáját. A rendőrség eredetileg a kitoloncolásukat javasolta, de a török ügyészek később a házaspár, valamint egy velük lévő török állampolgár számára „politikai vagy katonai kémkedés” vádját kívánták elővezetni.

Békülne Erdogan Izraellel?

Erdogan szerint a nézeteltéréseket a minimálisra lehetne csökkenteni, ha mindkét fél kölcsönös egyetértésben cselekedne a kétoldalú és regionális kérdésekben.

Izrael törökországi ankarai nagykövetsége, valamint Naftali Bennett miniszterelnök négyszemközt beszélt Erdogan török elnökkel, és biztosította őt arról, hogy a házaspár nem vett részt kémkedésben.

A házaspárt, akik Modi’in lakói és az Egged buszsofőrjeként dolgoznak, végül egy héttel később szabadon engedték.

Raz, aki az IDF Sayeret Duvdevan nevű, titkos terrorizmusellenes elitegységében szolgált, novemberben kezdte el forgatni a Fauda negyedik évadát.

Már forgatják a Fauda új évadát!

A forgatásról a sorozat főszereplője Lior Raz osztott meg fotót.