A transzőrület áldozata lett a kviddics

Ha valaki megkérdezné, mit tartok ma a világon a legnagyobb veszélynek, akkor az iráni nukleáris fenyegetés és az idegesítő, antikapitalista klímapolitika után harmadik helyen rögtön a szélbalos woke mozgalmat említeném, amelynek egyik fontos harctere az identitáspolitika, benne a transzgender ideológiával — dohog Seres László a blogján.

Két amerikai kviddics-csapat is bejelentette: megváltoztatják a játék nevét, hogy ezzel is kifejezzék távolságtartásukat a játékot kitaláló JK Rowlingtól. A fantázia szülte kviddics valóságos verzióját több mint 30 ország több mint 450 csapata játssza, a Harry Potter-sorozatot pedig ugye sokmillióan szeretik, nem kis nyilvánosságról van tehát szó, amelyhez eljut az írónő újabb megalázása, bemocskolása. (Előtte nem hívták meg az HBO 20 éves HP-találkozójára, Emma Watson és a többi főszereplő pedig nyíltan megtagadta őt.)

Rowling bűne az, ami eddig is: öntudatos feministaként régóta beleáll abba, hogy

igenis létezik biológiai nem, kettő van belőle, és nem több, a nőket nőknek nevezzük, nem pedig “menstruáló embereknek”,

és nem helyes, hogy női identitású férfiak jelennek meg a nők élettereiben, mosdóiban, sportklubokban, női börtönökben.

Ha a biológiai nem (sex) nem valóságos, akkor nincs azonos neműek közti vonzalom sem. Ha a biológiai nem nem valóságos, akkor világszerte megszűnik a nők megélt valósága. Ismerem és szeretem a transz embereket, de a biológiai nem fogalmának eltörlése sokak számára elveszi a lehetőségét annak, hogy értelmesen beszéljenek az életükről

– írta.

Múlt héten pedig egyetértően megosztotta egy parlamenti képviselő cikkét, aki “abszurdnak” merte nevezni, hogy a skót rendőrség közölte: ha egy erőszakolónak pénisze van ugyan, de nőnek vallja magát, akkor nőként fogják nyilvántartani.

“A háború béke. A szabadság rabszolgaság. A tudatlanság erő. A pénisszel rendelkező egyén, aki megerőszakolt téged, nő”

– kommentálta szarkasztikusan a Twitterén.

A teljes cikk az Individualista blogon itt olvasható.

Transznemű aktivisták kiposztolták JK Rowling otthoni címét a Twitterre

„Talán – és ezt csak úgy mondom – a nőkkel szembeni ártalmatlanság legjobb bizonyítéka, ha nem üldözöd, zaklatod és fenyegeted őket” – fogalmazott a Harry Potter-sorozat szerzője.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.