Donald Trump: a vakcina működik

Donald Trump volt elnök egy új interjúban visszavágott egy kérdezőnek a Covid-19 vakcina hatékonyságával és biztonságosságával kapcsolatos szkepticizmusára, mondván, hogy a „vakcina működik”, és „az emberek nem halnak meg, ha beadják a vakcinát”.

„Nézze, a vakcina eredményei nagyon jók, és ha valaki mégis megkapja (a Covidot), az egy nagyon gyenge formáját. Az emberek nem halnak meg, amikor megkapják a vakcinát” – mondta a The Daily Wire Candace Owensnek adott, kedden megjelent interjújában – számolt be a CNN.

Amikor Owens kételkedni kezdett a vakcina hatékonyságában, Trump közbeszólt, mondván: „Nos, nem, a vakcina működik”.

„Azok lesznek nagyon betegek és kerülnek kórházba, akik nem veszik fel a vakcinát. De ez még mindig az ő döntésük, és felveveszik a vakcinát, akkor védve vannak” – mondta.

Az Owensnek adott interjúban Trump a Covid-vakcinák kifejlesztésére irányuló kormányzati erőfeszítéseket pártolta.
„Hárommal jöttem elő kevesebb mint kilenc hónap alatt” – mondta.

Trump „szörnyű dolognak” nevezte a gyermekeknek az iskolai maszkok viselésére vonatkozó kötelező mandátumokat.

„Nem szeretem maszkban látni a gyerekeket” – mondta az Owensnek adott interjújában.

Egy nemrégiben Dallasban tartott beszédturnéjának egyik állomásán Trump elárulta, hogy megkapta a Covid-19 oltás emlékeztető oltását, amire a közönség egy része kifütyülte, amit ő elhárított.

Tavaly ősszel Trump elkapta a Covid-19-et, és olyan súlyos betegséget tapasztalt, hogy kórházba kellett szállítani, számos gyógyszerrel és vitaminnal kezelték, és kiegészítő oxigént kapott. Miután elhagyta a Fehér Házat, arról számoltak be, hogy ő és Melania Trump januárban csendben megkapták a Covid-19 oltást.

Fotó: Flickr/Gage Skidmore