Bidennel kimondatták egy ünnepi adásban, hogy: Let’s go Brandon!

Egy telefonáló megtréfálta Joe Biden amerikai elnököt azzal, hogy a Fehér Ház karácsonyi rendezvényén egy Biden-ellenes gúnyolódást dobott be a beszélgetésükbe – írja a BBC.

Biden és felesége Jill Biden éppen a családok számára szervezett ünnepi telefonbeszélgetés házigazdái voltak, amikor egy apa azt mondta az elnöknek: „Let’s go Brandon!”.

Biden láthatóan nem értette, hogy a szólam mit jelent, és azt mondta, hogy egyetért.

A kifejezés, amely sok konzervatív számára szlogenné vált, egy Bidennek címzett sértés kódja.

Az egész egy televíziós Nascar verseny végén kezdődött az alabamai Talladega-ban, október 2-án. Az NBC riportere, Kelli Stavast épp a győztes versenyzővel, Brandon Brownnal készített interjút, amikor a mögöttük lévő lelátón a tömeg az elnöknek címzett trágárságot kezdett skandálni. (F*ck Joe Biden! Ez egyértelműen hallható volt az adásban.)

Akár tévedésből, akár azért, hogy elterelje a figyelmet az élő televíziós káromkodásról, Stavast azt mondta Brownnak hogy a tömeg „Hajrá, Brandon” skandálással buzdította őt. S ezzel megszületett a mém.

Greg Price on Twitter: „CALLER: „Merry Christmas and Lets Go Brandon:”BIDEN: „Lets Go Brandon, I agree” pic.twitter.com/K8PpzceB3K / Twitter”

CALLER: „Merry Christmas and Lets Go Brandon:”BIDEN: „Lets Go Brandon, I agree” pic.twitter.com/K8PpzceB3K

A pénteki eseményen Bidenék egy oregoni családdal beszélgettek és a hívás végén Biden boldog karácsonyt kívánt az apának.

Az apa így válaszolt: „Igen, remélem, hogy nektek is csodálatos karácsonyotok lesz. Boldog karácsonyt, és hajrá Brandon”. Az elnök erre azt válaszolta: „Hajrá Brandon. Egyetértek.”

A beszélgetés itt elszakadt.

Egy friss Gallup-felmérés szerint a republikánusnak szavazóknak jelenleg csak 5%-a helyesli az elnök teljesítményét. Ugyanez a felmérés azt mutatja, hogy Biden általános támogatottsága 43%-ra csökkent.

Borítókép: EPA/Ron Sachs / POOL

Visszatérne Hillary Clinton?

A 2016-os demokrata elnökjelölt újra interjúkat kezdett adni, amely néhány amerikai politikai elemzőt abszurd Mi lenne ha? forgatókönyvekre ihletett. Hajdú Tímea véleménycikke.