A Fox News törölte az antiszemita toposzokat idéző Soros-karikatúráját

A Rágalmazás-ellenes Liga tett panaszt az ügyben – írta meg a Kibic.

A Fox News eltávolította a közösségi médiából azt a karikatúrát, amely Soros Györgyöt bábmesterként ábrázolja, miután a Rágalmazás-ellenes Liga kijelentette, antiszemita toposzokat használ a konzervatív híróriás.

„Régi antiszemita toposzokat idéz meg a zsidó hatalomról, ha egy zsidó egyént bábmesterként ábrázolnak, aki rosszindulatú nemzeti eseményeket manipulál. Mindez pedig hozzájárul az antiszemitizmus erősítéséhez”

– írta az ADL szerdai Twitter-üzenetében.

ADL on Twitter: „As we have told @FoxNews numerous times, casting a Jewish individual as a puppet master who manipulates national events for malign purposes conjures up longstanding antisemitic tropes about Jewish power + contributes to the normalization of antisemitism. This needs to be removed. pic.twitter.com/gyWTrSvNtR / Twitter”

As we have told @FoxNews numerous times, casting a Jewish individual as a puppet master who manipulates national events for malign purposes conjures up longstanding antisemitic tropes about Jewish power + contributes to the normalization of antisemitism. This needs to be removed. pic.twitter.com/gyWTrSvNtR

Az AF Branco által készített karikatúra Sorost, a holokauszt túlélőjét és milliárdost úgy ábrázolja, mint aki egy demokrata körzeti ügyészt manipulál, azzal, hogy egy „ne pénzeld a rendőrséget” feliratú táblát tart a kezében, egy demokrata főügyésznek pedig egy “nincs óvadék.” írást mutat.

A Fox a nap folyamán eltávolította a karikatúrát tartalmazó Facebook- és Instagram-bejegyzéseket, írja a jta.org.

Soros az elmúlt években többször vált az antiszemita összeesküvéselméletek középpontjává többek között Magyarországon is, de Izraelben is rossz szemmel nézi a politika gyakran palesztinpárti tevékenységét.

A Kibic eredeti cikke itt olvasható.

Köves Slomó: Soros Györgyöt Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció

Lehet Soros György politikai aktivitásával egyet nem érteni, de személyét Hitlerhez hasonlítani otromba provokáció – írja az EMIH vezető rabbija.