Magyarország is hamarosan felkerülhet Izrael repüléstilalmi listájára

Várhatóan még ma jóváhagyják a döntést – írja a The Times of Israel.

Az egészségügyi minisztérium vasárnap azt javasolta, hogy a kormány szerdai kezdettel tíz új országot vegyen fel a magas koronavírus fertőzésszám miatt „vörösnek” minősített államok listájára, mivel Izrael az omikron variáns által kiváltott új esetek hullámára készül.

A miniszterek várhatóan még vasárnap jóváhagyják a döntést, amelynek értelmében szerdától tilos lesz az Egyesült Államokba, Olaszországba, Németországba, Belgiumba, Magyarországra, Kanadába, Marokkóba, Portugáliába, Svájcba és Törökországba utazni.

A döntés hátterében a Naftali Bennett miniszterelnöknél lévő adatok állnak, amelyek szerint három héten belül valószínűsíthető a koronavírusjárvány „jelentős kitörése”, amelynek csúcspontja meghaladja majd a júniusban kezdődött Delta-hullámét.

Izrael az elmúlt napokban már kilenc országot vett fel a „vörös”, repüléstilalmi listára: az Egyesült Királyságot, Dániát, Franciaországot, Spanyolországot, az Egyesült Arab Emírségeket, Írországot, Norvégiát, Finnországot és Svédországot. Dél-Afrika és egy sor más afrikai ország a hónap elején került fel a listára.

Bennett: Jön az ötödik hullám, minden családnak fel kell készülnie rá

„Minden családnak fel kell készülnie. Mindenkinek meg kell győződnie arról, hogy ő maga három oltással be van-e oltva, és hogy a gyermekei be vannak-e oltva” – mondta Bennett.