Az izraeli biztonsági erők elfogták a Jehuda Dimentmant meggyilkoló terroristákat

A biztonsági erők letartóztatták a Jehuda Dimentman meggyilkolását elkövető terroristákat, valamint a terroristák által használt fegyvereket – írja az Arutz7.

Az Sin Bét az IDF és az izraeli rendőrség különleges terrorizmusellenes egysége által végrehajtott operatív és hírszerzési tevékenységnek köszönhetően elfogták azokat a terroristákat, akik a múlt csütörtökön Homesh közelében végrehajtották a lövöldözős támadást, amelyben Jehuda Dimentmant meggyilkolták és két másik embert pedig megsebesítettek.

Négy gyanúsítottat vettek őrizetbe a Dzsenintől északnyugatra fekvő Silat al-Harithiya faluban a gyilkosságban való részvételük miatt.

The Jerusalem Post on Twitter: „The #IDF, #ShinBet and special Border Police forces arrested a number of suspects in the murder of Yehuda Dimentman. See here for all the details>>>https://t.co/9I9HgmNnIV pic.twitter.com/723AXCiUni / Twitter”

The #IDF, #ShinBet and special Border Police forces arrested a number of suspects in the murder of Yehuda Dimentman. See here for all the details>>>https://t.co/9I9HgmNnIV pic.twitter.com/723AXCiUni

A helyszíni vizsgálat keretében lefoglalták a terrortámadás elkövetéséhez használt feltételezett fegyvert.

A nyomozás megállapította, hogy két terrorista lesből támadt a bokrok közül a jesiva diákokra, és rövid távolságból tüzet nyitottak arra az autóra, amelyben Dimentman és két barátja utazott. Jehudát a helyszínen halottnak nyilvánították, barátait pedig kórházba szállították.

Feleségét és kilenc hónapos gyermekét hagyta hátra a szamáriai terrortámadás 25 éves áldozata

A helyszínre érkező mentősök megpróbálták újjáéleszteni a súlyos nyaki sérülést szenvedett Dimentmant, de már nem tudtak rajta segíteni.