A jeruzsálemi arabok 93%-a az izraeli fennhatóságot részesíti előnyben a palesztinnal szemben

Egy palesztin média által Jeruzsálem arab lakosai körében végzett új felmérés szerint 93%-uk inkább maradna izraeli fennhatóság alatt, és nem mondana le izraeli személyi igazolványáról.

A jeruzsálemi arab lakosok többnyire nem izraeli állampolgárok, de kérhetik az állampolgárságot, ha akarják. Azok, akik nem állampolgárok, speciális személyi igazolvány birtokában vannak, amely lehetővé teszi számukra a szabad mozgást Izrael területén — írja az Algemeiner.

A Shfa hírportál által végzett felmérés 1 200 jeruzsálemi arab lakost kérdezett meg – egyikük sem izraeli állampolgár – arról, hogy a jövőben inkább izraeli vagy palesztin fennhatóság alatt szeretnének-e élni.

A megkérdezettek közül 1 116-an azt mondták, hogy jobban szeretnék, ha továbbra is Izrael uralná Jeruzsálemet. 84-en azt mondták, hogy a Palesztin Hatóságot részesítik előnyben, de közülük 79-en azt mondták, hogy nem mondanának le jelenlegi személyi igazolványukról.

Betiltanák a BDS-t Nagy-Britanniában

„Ma nincs olyan politikai párt az Egyesült Királyságban, amely támogatná a BDS-t, és ez egyre inkább egy marginális mozgalommá válik.”