Ghislaine Maxwell úgy hiszi „Epsteint meggyilkolták”

Jelenleg is zajlik a Jeffrey Epstein „madámjának” és szeretőjének pere. A nő testvére a Spectator magazinnak adott interjúban elmondta, hogy nővére szerint meggyilkolták az elit körökben forgó, kiskorú lányok kihasználó Epsteint. 

Ian Maxwell, Ghislaine testvére pénteken a The Spectator Americano podcastjában jelent meg, hogy a folyamatban lévő perről beszéljen.

A férfi beszélt saját apja körüli konspirációkról is, aki 1991-ben leesett a hajójáról és megfulladt:

„Egyáltalán nem veszem be az összeesküvés-elméletek nagy részét. Történetesen az egyik összeesküvés-elmélet az apámról szól, miszerint inkább meggyilkolták, minthogy öngyilkos lett volna, vagy baleset érte volna. A testvéreim közül történetesen Ghislaine az egyetlen, aki hisz abban, hogy meggyilkolták. És megkockáztatom, hogy ő azt hiszi, hogy Epsteint meggyilkolták… Én történetesen elhiszem, hogy a nővérem tényleg azt hiszi, hogy megölték. Én magam megelégszem azzal, hogy öngyilkosság történt, de tudja, ez nem igazán számít, az az ember halott.”

Maxwell azt mondta a Spectatornak, hogy abszurd, hogy a nővérét a börtönben öngyilkossági megfigyelés alatt tartják, mivel „nem volt bizonyíték arra, hogy kárt akart volna okozni önmagának”. Az üzletember ezt „kínzásnak” nevezte… „amit arra terveztek, hogy megtörjék őt”. Megerősítette, hogy bár 2019 júniusa óta nem beszélt vele, az ügyvédein keresztül kommunikál vele, és hogy az egyetlen találkozása Epsteinnel 1996-ban történt Ghislaine-nel és testvérükkel, Kevinnel együtt. Erről az ebédmegbeszélésre így emlékszik vissza:

„Nem barátkoztam össze vele nem tűnt nekem… – kissé ravasz személyiség volt, egyértelműen intelligens, volt egyfajta kisugárzása. De olyan ember volt, aki inkább elvett tőled valamit, mint hogy visszaadott volna… nem egy nagyon szerethető ember, nem olyan ember, akivel szívesen elmennél inni egy italt”.

Megkezdődött az Epstein-Ghislaine Maxwell-per

Ghislaine Maxwellt azzal vádolják, hogy madamként tevékenykedett a pedofília vádjával elítélt Jeffrey Epstein mellett és kiskorú lányokat közvetített neki.