Négy év börtönt kapott a brit neonáci

Négy évre börtönbe került Nagy-Britannia 36 éves, egyik legproduktívabb antiszemita videóstreamelője, miután 4000 zsidó összeesküvésről szóló videóklipet tett közzé — írja a Daily Mail brit bulvárlap.

Nagy-Britannia egyik legtermékenyebb antiszemita videósát tegnap négy évre börtönbe zárták, miután beismerte, hogy fajgyűlöletre uszított.

A szélsőjobboldali, szélsőséges nézeteket valló Richard Hesketh 4000 olyan videót tett közzé, amelyekben zsidó összeesküvésekről szónokolt, a neonáci terrorizmust ünnepelte és a zsidó emberek elleni erőszakot támogatta.

A manchesteri Middletonban található hálószobájában videózó 36 éves férfi által készített felvételeket világszerte milliók nézték meg – hangzott el a bíróságon.

Az egyik videón, amely egy zsidó személy elleni erőszakos támadást mutat, a „romlott” Hesketh csalódottságának adott hangot, hogy az áldozatot nem ölték meg.

Emellett beöltözött egy „George” nevű zsidó paródiának is, nagy, komikus orral, hogy a nézők kattintásait begyűjtse.

Hesketh ellen a terrorizmusellenes rendőrség nyomozást indított, miután a Community Security Trust antiszemita jótékonysági szervezet bizonyítékai összegyűltek.

A manchesteri koronabíróságon Ian Dove bíró a következőket mondta:

„Ön ősi metaforákkal és rágalmakkal házalt a zsidó nép ellen.”

„Az Ön által írt, előadott és sugárzott anyagban egyértelműen szélsőséges rasszizmus és ellenségeskedés volt tapasztalható”.

Hesketh bűnösnek vallotta magát a 2018 és 2020 között elkövetett, hétrendbeli faji gyűlöletkeltés vádjában.

Börtönbe megy a brit arisztokrata az antiszemita gyalázkodásért

Egy brit arisztokratát négy hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért a Campaign Against Antisemitism vezetőjét „zsidó söpredéknek” nevezte egy bíróság épülete előtt