Börtönbe megy a brit arisztokrata az antiszemita gyalázkodásért

Egy brit arisztokratát négy hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért a Campaign Against Antisemitism vezetőjét „zsidó söpredéknek” nevezte egy bíróság épülete előtt – írja az Arutz7.

Piers Portman brit arisztokratát, aki egy 400 millió dolláros vagyon és 100 hektáros londoni West End-i ingatlan örököse, pénteken négy hónap börtönbüntetésre ítélték, amiért 2018-ban egy bírósági épület előtt „zsidó söpredéknek” nevezte a Campaign Against Antisemitism vezetőjét.

Az ítélethirdetés során Gregory Perrins bíró azt mondta, hogy az 50 éves Portman „erősen antiszemita nézeteket vallott”, és „szándékosan célba vette a „Campaign Against Antisemitism” (Kampány az antiszemitizmus ellen) vezérigazgatóját, Gideon Faltert, az Alison Chabloz elleni büntetőeljárásban játszott szerepe miatt.

A Campaign Against Antisemitism korábban úgy jellemezte Chabloz-t, mint „egy antiszemitát, akit a Campaign Against Antisemitism munkája nyomán többször is bebörtönöztek”.

A bíró Portmant négy hónap börtönbüntetésre ítélte, ahonnan két hónap után lehetőség van a korai szabadulásra, emellett pedig 13 800 dollár pénzbüntetés megfizetésére, valamit további 13 800 dollár kártérítés megfizetésére Falternek, valamint a bírósági költségek fedezésére.

Falter közölte, hogy a 13,800 dollárt a Campaign Against Antisemitismnek adományozza.

Borítókép: Jim Culp/Flickr

Rekordszintű antiszemitizmust mértek 2021 első hat hónapjában

Az erőszakos incidensek száma 68 százalékkal növekedett az előző évhez képest.