Már drónokkal tisztítják a napelemeket Izraelben

Az Airobotics, az autonóm pilóta nélküli légi járművek (drónok) és légi adatplatformok izraeli gyártója és a Solar Drone, a napelemes farmok szolgáltatásaira szakosodott izraeli vállalat kötelező érvényű megállapodást írt alá, amelynek értelmében az Airobotics kifejleszt és szállít a Solar Drone számára egy egyedülálló napelemtisztító drónrendszert – írja az Israel Hayom.

A teljesen automatizált rendszer tartalmazni fog egy drón dokkolóállomást az akkumulátorok automatikus cseréjéhez és a tisztítófolyadék feltöltéséhez, ami lehetővé teszi a rendszer folyamatos működését.

Az Airobotics és a Solar Drone célja, hogy a drónok és a napenergia-rendszerek terén szerzett szakértelmüket felhasználva új, drónalapú takarítási megoldást hozzanak létre és forgalmazzanak. Az első három évben 10 millió dolláros forgalmat prognosztizálnak Izraelben, Európában, Indiában és az Egyesült Arab Emírségekben.

Solar Drone & Airobotics

No Description

Meir Kliner, az Airobotics társalapítója és vezérigazgatója elmondta:

„A Solar Drone-nal kötött megállapodásunk az Airobotics fejlett alaptechnológiáját felhasználhatja a napenergia-farmok felügyeletének és karbantartásának elősegítésére. Ez egy újabb lépés számunkra egy több milliárd dolláros piac irányába”.

Shmuel Yanai, a Solar Drone alapítója elmondta:

„A mai megoldások nehézkesek, gazdaságtalanok, és nem képesek megbirkózni a modern napenergia-farmokkal. Úgy véljük, hogy az Airobotics dróntechnológiájának piacra lépése jelentős gazdasági potenciállal bíró változást hoz.”

Izraelben gyümölcs-szüretelő drónokra cserélnék az idénymunkásokat

Az önvezető robotok könnyedén felszállnak, és apró robotcsápjaikkal szedik le a gyümölcsöket az ágakról.