Azbej Tristan: Nem hagyjuk, hogy a világ letagadja a szenvedésüket!

Azbej Tristan a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője a népirtások áldozatainak hivatalos világnapján osztotta meg Facebook-oldalán a gondolatait.

Van, hogy egy üzenetet akkor is el kell küldeni, amikor nem tudhatjuk, hogy a címzett valaha megkapja-e. Így van ez a képen látható iraki kislánnyal, akiért sokan imádkoztunk, hogy végül ne váljon ő is a közel-keleti népirtás áldozatává, hanem megmeneküljön az ISIS fogságából. Fényképe, ahogy tárgyként árverésbe bocsátják, hogy rabszolgaként, családjától elszakítva, mindennapos kínzásnak kitéve élje le élete hátralévő részét, végigkísér munkánkban. Kollégáimmal az a hivatásunk, hogy kiálljunk az emberi gonoszsággal szemben, az ártatlanul üldözöttek mellett.

Mégis, úgy érzem, hogy az emberi jogok fontosságát hangoztató, kereszténységét elhagyó Nyugat nevében bocsánatot kell kérnünk ettől a kislánytól és sorstársaitól. Mindazok nevében, akik nem tudták őt és sorstársait megvédeni mindettől. Nem tudták megvédeni a közel-keleti keresztényeket, jazidieket és másokat sem, akik szerte a világon a szélsőségesek célkeresztjében állnak.

Emellé egy ígéretet is kell tennünk: nem hagyjuk, hogy a világ letagadja a szenvedésüket! Nemcsak ma, a népirtások áldozatainak hivatalos világnapján, hanem máskor sem. Elvisszük az üldözött keresztény közösségek, a jazidiek és minden ártatlan áldozat ügyét az emberi jogi fórumokra, a diplomáciai tanácskozásokra.

A Hungary Helps Program eddig félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását

A Hungary Helps Program az elmúlt négy évben félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Egészen addig megyünk, ameddig már nem lehet letagadni azt, ami történik mind a mai napig.

Ezt a kislányt nem tudtuk megóvni a szörnyűségtől, de neki is tartozunk azzal, hogy minél több tönkretett, kegyetlenül meggyalázott nőnek és kislánynak segítünk megmenekülni. A segítő Magyarország programján, a Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül a Közel-Keleten és Afrikában sok száz traumatizált nő gyógyulását támogatjuk. Tesszük mindezt akkor is, ha ez csak cseppnek tűnik a tengerben.

Üzenjük a szenvedőknek: segítségünk nemcsak egy szervezettől érkezik, hanem a magyar emberektől, Magyarországtól. Azt jelenti, hogy nem hagyunk senkit sem egyedül.

Azbej Tristan: A tálibok elkezdték kivégezni a keresztényeket, Magyarország a segítségükre siet

Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár elmondta, hogy Magyarország egy titkos akció keretében az üldözött afgán keresztények segítségére siet.