Azbej Tristan: A tálibok elkezdték kivégezni a keresztényeket, Magyarország a segítségükre siet

Hétszáz olyan afgán állampolgár áll idegenrendészeti eljárás alatt Magyarországon, akit a tálib hatalomátvétel óta sikerült kimenekíteni a közép-ázsiai országból – jelentette ki Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár – írja az Index.

A politikus közlése szerint a közép-ázsiai országban élő 8-10 ezer keresztényből eddig összesen kétezret evakuáltak, meg nem erősített információk szerint a tálibok elkezdték kivégezni az Afganisztánban maradó keresztényeket. Magyarország – árulta el – titkos menekítési akcióban vesz részt.

„Egy szomszédos országnak sikerült kimenekítenie 2-300 keresztényt, őket keressük most, hogy ebben a szomszédos országban legalább a humanitárius szükségleteiket el lehessen látni.”

Ami a Magyarország által kimenekített 700 afgánt illeti, a politikus szerint meg kell bizonyosodni arról, hogy ők tényleg rászorulók, Magyarország csak olyan embert fogad be, aki máshol életveszélyben lenne.

Az eredeti teljes írás itt olvasható.

Sajtóhírek szerint a tálibok megölik azokat, akiknek bibliai idézetet találnak a mobiltelefonján

A forrás szerint „hihetetlen veszélyt” jelent jelenleg az afgánok számára, ha bármilyen keresztény tartalomra bukkannak a mobiltelefonjaikon.