Hillary Clinton könnyezve olvasta fel 2016-os győzelmi beszédét

A korábbi elnökjelölt online kurzusokat tart „az ellenálló képesség erejéről”, amely keretében az előfizetők meghallgathatják elmaradt győzelmi beszédét is. 

Az egykori first lady meghatódott amikor megosztotta a beszédet, amelyet 2016. november 8-án szeretett volna elmondani, amikor végül elvesztette a választást Donald Trumppal szemben – írja a Today.

Clinton beszéde szerepel a MasterClass új előadásában, amely az ellenálló képesség erejéről szól, és amely a MasterClass streaming platformon az élet minden területéről érkező embereket mutat be, akik megosztják, hogy mit tanultak, hogy másokat inspiráljanak és tanítsanak.

Clintont meghatották saját szavai és könnyezve olvasta az elmaradt beszédet: „Nem csak a különbözőségeink határoznak meg bennünket. Nem leszünk mi és ők országa. Az amerikai álom elég nagy mindenki számára. Egy hosszú, kemény kampány során arra a kihívásra kényszerültünk, hogy két nagyon különböző elképzelés közül válasszunk Amerika számára. Hogyan fejlődünk együtt, hogyan élünk együtt, és hogyan nézünk szembe a veszélyekkel és ígéretekkel teli világgal.”

Hillary Clinton Talks About Her ‘Would Have Been’ 2016 Victory Speech With Willie Geist

Willie Geist’s Sunday Sitdown guest on Sunday TODAY is Hillary Clinton, who shares the „would have been” victory speech she wrote leading up to election nigh…

„Alapvetően ez a választás arra hívott ki minket, hogy eldöntsük, mit jelent amerikainak lenni a 21. században. És arra, hogy elérjük az egységet, a tisztességességet és azt, amit Lincoln elnök ‘természetünk jobbik angyalainak’ nevezett. Ennek a kihívásnak megfeleltünk.”

Clinton ezután arról beszél, hogy mit jelentett volna, ha az Egyesült Államok történelmének első női elnöke lehet.

„Ma a gyermekeitekkel a vállatokon, a szomszédaitokkal az oldalatokon, régi és új barátaitokkal, akik egyként állnak, megújítottátok a demokráciánkat” – mondja. „És a megtiszteltetés miatt, amit nekem adtatok, örökre megváltoztattátok az arcát. Találkoztam olyan nőkkel, akik még azelőtt születtek, hogy a nőknek szavazati joguk lett volna. Ők száz éve vártak a mai estére.”

Clinton könyvet is írt sikertelen kampányáról: Mi történt? címmel, amivel turnézott is.

Hillary Clinton: az amerikaiak nem értékelik kellően, hogy mit tesz értük Biden

Clinton szerint a közösségi oldalak tehetnek, arról hogy az amerikai lakosságnak mindössze 38%-a tekint pozitívan Biden eddigi teljesítményére.