Az arab országok nem kérnek Steven Spielberg új filmjéből

Steven Spielberg új köntösbe öltöztette az 1961-es West Side Storyt, az új verziót világszerte rengetegen várják, azonban a jelek szerint nem mindenhol. A musical premierjét ugyan december 9-re tervezték, ez bizonyos országokban csúszik, de lehet, hogy soha nem is jön el – írja az Index.

A Hollywood Reporter értesülései szerint az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban, Bahreinben és Ománban csúszik az említett dátum, Szaúd-Arábiában és Kuvaitban pedig egyszerűen tiltólistára került az adaptáció LMBTQ-s vonatkozásai miatt.

A fentebb említett országok (Kuvait és Szaúd-Arábián kívül) meghagyták a Disneynek, hogy vágják ki a filmből azokat a jeleneteket, amelyben látható a transzneműként ábrázolt Akárki. A karaktert egyébként egy nonbináris színész, Iris Menas játssza, aki sem női, sem férfi kategóriába nem sorolja magát.

A Disney nem hajlandó eleget tenni a közel-keleti országok követeléseinek – így a felújított történetnek kevés esélye van a térségben debütálni, az Arab-öbölben ugyanis még mindig nem nézik jó szemmel az LMBTQ-társadalom tagjait, és a hozzájuk köthető utalásokat tartalmazó filmeket sem engedik át a rostán.

West Side Story (16) – hivatalos szinkronizált előzetes #2

Barát vagy, vagy ellenség?Steven Spielberg filmje december 9-től a mozikban!Web: http://www.forumhungary.hu/west-side-story/Facebook: https://www.facebook.co…

Az Index eredeti teljes cikke itt olvasható.

Angelina Jolie: Aki a meleg szereplők miatt tilt be filmeket az vagy dühös vagy tudatlan

Az „Örökkévalók” amerikai bemutatója előtti napon jelent meg a hír, hogy Szaúd-Arábia, Kuvait és Katar betiltotta a filmet állítólag a meleg tartalom miatt.