Angelina Jolie: Aki a meleg szereplők miatt tilt be filmeket az vagy dühös vagy tudatlan

„Büszke vagyok a Marvelre, amiért nem volt hajlandó kivágni ezeket a jeleneteket” – nyilatkozta a színésznő.

Angelina Jolie felszólalt az ellen, hogy több ország betiltotta a Marvel Cinematic Universe új filmjét, az „Örökkévalókat”, mert szerepel benne a franchise első nyíltan meleg szuperhőse (és egy meleg csók is jár hozzá). Az „Örökkévalók” amerikai bemutatója előtti napon jelent meg a hír, hogy Szaúd-Arábia, Kuvait és Katar betiltotta a filmet állítólag a meleg tartalom miatt. A homoszexualitás még mindig illegális az Öböl-országokban. A Pixar „Onward” című filmjét tavaly Kuvaitban, Ománban, Katarban és Szaúd-Arábiában már egy leszbikus kapcsolatra tett egysoros utalás miatt is betiltották.

„Szomorú vagyok [e közönség miatt]. De büszke vagyok a Marvelre, amiért nem volt hajlandó kivágni azokat a jeleneteket”

– mondta Jolie az ausztrál News.com-nak a betiltásról.

„Még mindig nem értem, hogyan élhetünk ma egy olyan világban, ahol még mindig vannak [olyan emberek, akik] nem látják azt a családot, ami Phastosnak (a melegszuperhős) van, és annak a kapcsolatnak és szeretetnek a szépségét. Az, hogy valaki dühös emiatt, fenyegetve érzi magát tőle, nem helyesli vagy nem értékeli, az tudatlanságról árulkodik”

– nyilatkozta Jolie.

Angelina Jolie „szégyelli”, ahogy Biden kezeli a kivonulást

„Szövetségeseink jogosan dühösek, hogy az Egyesült Államokat hibáztatják az elhamarkodott, egyoldalú kivonulásért” – mondta az emberi jogi aktivista színésznő.