Jövőre rendezik az idei zsidó olimpiát

A Maccabi Játékokat, a világ legnagyobb zsidó sportversenyét július 12-26. között rendezik Izraelben, egy évvel azután, hogy a COVID-19 járvány miatt le kellett fújni — írja az Israel Hayom.

Ez a Maccabi Világszövetség legnagyobb és legismertebb vállalkozása, amelyet „zsidó olimpiának” is neveznek, és négyévente rendezik meg.

A Maccabi fő célja, hogy a világ minden tájáról érkező fiatal zsidó sportolókat összehozza Izraelben, és elmélyítse a fiatal résztvevők kötődését Izrael államhoz és a zsidó néphez.

A Maccabin belül négy különböző versenyt rendeznek: Nyílt, Junior, Masters és Paralimpiai versenyek. A Junior játékokon minden 15 és 18 év közötti sportoló indulhat, aki megfelel a követelményeknek. A Masters divízió többféle korosztályra van bontva, hogy az idősebb résztvevőknek is helyet adjon, míg az Open (nyílt) kategória minden korosztály számára nyitott, az egyes sportágakra vonatkozó nemzetközi szabályoknak megfelelően, és kizárólag az egyes delegációk legjobb sportolói számára van fenntartva.

A Maccabi program lehetőséget biztosít a résztvevőknek arra, hogy beutazzák Izraelt és bepillantsanak az izraeli társadalomba, átnyújtva nekik egy csodálatos élményt, amely magában foglalja a versenysportot, a kulturális tevékenységeket és az életre szóló emlékeket.

A zsidó olimpiát is elhalasztják

A koronavírus újabb sportáldozata a 2021-re tervezett 21. Maccabi Világjátékok lett, amelyet a szervezők egy évvel későbbre halasztanak.