Holokauszthoz hasonlította a bevándorlókkal való bánásmódot a liberális demokrata jelölt

Helen Morgan bocsánatot kért, amiért párhuzamot vont a La Manche csatornán átkelő emberekkel való bánásmód és a zsidókkal való bánásmód között a holokauszt idején– írja a The Jewish Chronicle brit zsidó lap.

A liberális demokrata jelölt a jövő héten indul North Shropshire-ben, a toryk fellegvárában tartott időközi választáson, amelyet Owen Paterson lemondása váltott ki a parlamenti normákról szóló vitát követően.

Morgan tavaly tweetelt arról, hogy a fia olvasta John Boyne 2006-os holokauszt-regényét, a The Boy In The Striped Pyjamas (A csíkos pizsamás fiú) -t.

Azt írta:

„A fiú megjegyezte, hogy a nácik csak azért voltak képesek ilyen szörnyűségekre, mert nem gondolták, hogy az áldozataik emberek.”

„A Twitteren ma reggel az emberek arról beszéltek, hogy lemondják az RNLI [Royal National Lifeboat Institution] adományaikat, mert ‘illegális bevándorlókat’ vettek fel. A nyelvezet, amelyet ebben az országban nap mint nap használnak – a kormány, a sajtó és a közösségi médiában több ezer követővel rendelkező emberek -, egyszerűen borzongató. Túl messzire mentünk ezen az úton. Sürgősen vissza kell fordulnunk.”

A Liberális Demokrata párt szóvivője hétfőn azt mondta a JC-nek, hogy Morgan leszedte a tweetet, és „elnézést kér, ha bárkit megsértett „.

Bocsánatot kértek a jeruzsálemi terrortámadásról szóló „megdöbbentő” szalagcímért

„Egy palesztint lelőttek a szent helyen elkövetett gyilkosság után” — kiütötte a biztosítékot a Manchester Evening News szalagcíme.