Antiszemiták garázdálkodtak az Anne Frank emlékműnél

A rendőrség vandalizmus miatt nyomoz az idahói Anne Frank-emlékmű közelében — írja az Israel Hayom.

A rendőrség szerint vandálok pénteken antiszemita jelszavakat és jeleket festettek az idahói Anne Frank emberi jogi emlékmű közelében lévő alagutakra, miközben az Egyesült Államokban zsidók milliói ünnepelték a Hanukát.

A Boise-i rendőrség a Twitteren jelentette be, hogy jelenleg is keresik azt, aki a Boise-i Greenbelt mentén elkövetett vandalizmusért felelős.

„Érezzük annak jelentőségét, hogy ez a Hanuka utolsó szombatja, és felkeressük közösségünk zsidó vezetőit, hogy tudassuk velük, nem tűrünk el ilyen gyűlöletes és visszataszító viselkedést a városunkban”

– közölte Ryan Lee, a Boise-i rendőrség vezetője a Twitteren.

A KIVI szerint a graffitik zsidóknak címzett antiszemita megjegyzéseket, kisebbségi csoportok ellen irányuló gyűlöletüzeneteket és olyan szimbólumokat tartalmaztak, mint a horogkereszt.

In this photo provided by the Wassmuth Center for Human Rights, swastika stickers that were placed on a display are seen at the Idaho Anne Frank Human Rights Memorial in Boise, Idaho on Tuesday, Dec. 8, 2020. Boise police are investigating after the memorial was defaced by swastika stickers earlier this week. The stickers, which included the words, „we are everywhere” as well as the Nazi insignia, were discovered Tuesday morning by a visitor to the memorial in downtown Boise. (Wassmuth Center for Human Rights via AP) *** Local Caption *** 21.01.21

Szerencsére a graffitit a Boise Parks and Recreation munkatársai gyorsan eltüntették – jelentették a hatóságok.

„A Greenbelt mentén talált antiszemita üzenetek szó szerint és átvitt értelemben is foltot ejtettek közösségünkön. Ezt nem tűrjük el”

– állította Boise polgármestere, Lauren McLean a Facebookon közzétett nyilatkozatában.

„A gyűlöletbeszéd elítélendő. Nem ilyenek vagyunk mi, mint város, és ez nem része a közös értékeinknek. Arra kérek minden jó boise-i embert, hogy álljon ki mellettem, ahogy én is kiállok zsidó szomszédaink mellett, hogy visszautasítsuk ezt a gyűlöletet.”

Az emlékhely honlapja szerint az idahói Anne Frank Emberi Jogi Emlékhely az egyetlen Anne Frank-emlékhely az Egyesült Államokban. Az oktatási parkban amfiteátrum, idézetfal, kert és tanterem található, valamint Anne Frank bronz emlékműve.

Antiszemita támadás érhetett egy floridai rabbit

Miután mindkét autóját összetörték, és a gyermekei is traumát szenvedtek, a rabbi azon tűnődik, vajon zsidó származása miatt vették-e célba.