Antiszemita támadás érhetett egy floridai rabbit

Miután mindkét autóját összetörték, és a gyermekei is traumát szenvedtek, a rabbi azon tűnődik, vajon zsidó származása miatt vették-e célba — olvasható a Ynetnews portálon.

Egy dél-floridai rabbi szerint vandálok több mint 10 téglát dobtak be két autójának ablakán – számolt be a 7News Miami.

Avraham Barash rabbi elmondta, hogy a vandál vagy vandálok péntek este támadták meg a floridai Hollywoodban lévő otthona előtt parkoló autóit.

A hírportálnak elmondta, hogy az eset messze nem mindennapi, és hogy az első ilyen eset volt, amióta több mint 15 évvel ezelőtt családjával a környékre érkezett.

Barash elmondta, hogy „soha nem látott még ilyet”, és hogy ez volt a legfelkavaróbb sábát, amit ő és családja a környéken átélt.

„Téglákat dobáltak, több mint 10 téglát dobtak az autóra, megrongálva az autót és az ablakokat. A gyerekeim megijedtek, amikor kijöttek a házból, hogy ilyet látnak”

— mondta.

Sajnos a ház biztonsági kamerái pont nem működtek. Bár Barash rabbinak fogalma sincs, hogy ki a felelős a támadásért, azt mondja, úgy véli, azért lehetett célpont, mert a rendszámtáblán egy olyan szó szerepel, amelyet az ortodox zsidókkal hoznak összefüggésbe.

„Lehet, hogy minket vettek célba, de nem tudjuk biztosan. Elképzelhető, hogy csak tinédzserek vagy gyerekek jártak erre, akik szórakozni akartak, és ekkora kárt okoztak nekünk”

— véli a rabbi.

Barash feljelentést tett a hollywoodi rendőrségen.

Egyre nő az antiszemitizmus az amerikai latin bevándorlók között

A legfrissebb felmérések szerint a legnagyobb gond Miamiban van.