A perzsa rezsim szerint Franciaország destabilizálja az Öböl-térséget

Irán a Perzsa (Arab)-öböl destabilizálásával vádolta meg Franciaországot hétfőn, arra hivatkozva, hogy Párizs fegyvereket ad el a térségben Teherán vetélytársainak.

    „Nem szabad figyelmen kívül hagyni Franciaország szerepét a térség destabilizálásában”

– jelentette ki Szaíd Hatibzadeh iráni külügyi szóvivő.

Franciaország pénteken 14 milliárd eurós szerződést írt alá Dubajban az Egyesült Arab Emírségekkel nyolcvan Rafale típusú szuperszonikus vadászbombázó repülőgép eladásáról.

    „Elvárjuk, hogy Franciaország tanúsítson felelősebb magatartást. Térségünk militarizálása elfogadhatatlan, és az eladott fegyverek jelentik az általunk tapasztalt problémák forrását”

– tette hozzá Hatibzadeh.

    „Az Öböl-menti arab országokkal több tízmilliárd dollár értékű fegyverüzletet kötnek, miközben rendszeres tanácskozásokat hívnak össze a mi rakétáink miatt”

– fogalmazott a szóvivő.

Macron titokban építgeti a francia nacionalizmust, Brüsszel bosszankodhat

Franciaország lassan ráébred arra, hogy az EU kevésbé a francia szuverenitás kiterjesztése, mint inkább fenyegetése annak.

Az elmúlt hónapban az Egyesült Államok és európai szövetségesei bírálták Iránt, mert ballisztikus rakétákat és drónokat bocsát a baráti milíciák rendelkezésére.

Hatibzadeh emellett elutasította, hogy Franciaország felszólította a térségbeli országokat, fogjanak össze, hogy előmozdítsák az iráni atomdossziéról szóló megbeszéléseket.

    „Nem kezelhetjük különállóként a nukleáris kérdést és a regionális kérdést, és nem haladhatunk térségbeli barátaink összefogása nélkül”

– hangsúlyozta korábban Emmanuel Macron francia elnök.

    „Franciaország jól tudja, hogy ezeknek a kijelentéseknek sem jogi, sem racionális alapjuk nincsen”

– vágott vissza az iráni külügyi szóvivő.

Éric Zemmour: A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja

A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Éric Zemmour.