Pfizer vezérigazgató: Izrael jelenti a reménysugarat ebben a világjárványban

Albert Bourla beszélt a Netanjahuval és Bennettel való jó kapcsolatáról, és válaszolt a koronavírus vakcina miatt aggódó szülőknek is.

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója nem aggódik a COVID-19 új omikron változata miatt, és elárulja, mit gondol arról, ahogyan Izrael kezeli a válságot.

A Ynet újságnak adott interjújában Bourla az új dél-afrikai variánsról a következőket mondta:

„Még mindig nem tudjuk, hogy az omikron ki tudja-e kerülni a vakcina által nyújtott védelmet. Azt tudjuk, hogy a jelenlegi vakcinánk nagyon hatékony, amennyiben a két injekciót a 18 éves és idősebb korosztály számára egy emlékeztető adag követ”.

„Úgy vélem, hogy az omikron variáns és bármely más, esetlegesen kialakuló új variáns terjedése ellen jelenleg az a legjobb megoldás, ha minden oltóanyagra jogosult személyt teljes körűen beoltanak, az ajánlott három adaggal.”

Bourla hozzátette, hogy ha kiderül, hogy a harmadik vakcina nem véd az omikron vagy más jövőbeli változatok ellen, akkor a Pfizer száz napon belül – a hatósági jóváhagyások függvényében – új vakcinát tud kifejleszteni és előállítani.

Arra a kérdésre, hogy a jelenleg aggódó szülőknek azt tudná-e mondani, hogy a vakcina 100 százalékig biztonságos, Bourla így válaszolt:

„A biológiában és az orvostudományban semmi sem 100 százalékig biztos. De azt elmondhatom a szülőknek, hogy 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy be kell adniuk a gyermekeiknek, mert a kockázatok sokkal, sokkal, sokkal kisebbek így, mint a covid kockázatai”.

Kitüntetést kapott a Pfizer vezére Jom Háácmáutkor

Állítólag Bourlát, a görög zsidó holokauszt-túlélők fiát személyesen hívták meg a diaszpórai zsidóság képviselőjeként, de nem tudott eljönni.