Fel akarták robbantani Erdogant

Robbanószerkezetet találtak egy rendőrautó alatt, amely a török elnök mellett tartott szimpátia-tüntetést biztosította – írja a The Jerusalem Post.

Recep Tayyip Erdoğan török elnök ellen elkövetett merényletet hiúsított meg a török hírszerzés szombat este – jelentette a török média.

A délkeleti Siirt városában egy Erdoğan tiszteletére rendezett nagygyűlést biztosító rendőrautó alatt robbanószerkezetet találtak.

A szerkezetet csak pillanatokkal a gyűlés kezdete előtt találták meg – jelentette a török média.

Doge on Twitter: „Turkish authorities have thwarted an assassination attempt on Erdogan. Bomb squad units have defused a bomb that was affixed to the undercarriage of a vehicle near a rally that Erdogan was holding. pic.twitter.com/bUj6a2Yger / Twitter”

Turkish authorities have thwarted an assassination attempt on Erdogan. Bomb squad units have defused a bomb that was affixed to the undercarriage of a vehicle near a rally that Erdogan was holding. pic.twitter.com/bUj6a2Yger

A KARAR török hírügynökség szerint a szerkezet megtalálása után a török rendőrség tűzszerészei szétszerelték és hatástalanították.

A törvényszéki nyomozók ujjlenyomatokat kerestek a robbanószerkezeten és a rendőrségi járművön, és a jelentések szerint megkezdődött a nyomozás az elkövető felkutatására.

Találtak egy németországi török disszidensek neveit tartalmazó halállistát, a rendőrség nyomozást indított

Erdogan ultranacionalizmusa visszhangra talált a szélsőjobboldali török motorosbandák körében, akik maguk is részt vesznek az európai szervezett bűnözésben.